DSS-pitcher Dagmar Bloeming.

Golden League

DSS klimt naar tweede plaats Golden League

DSS klimt naar tweede plaats Golden League

DSS-pitcher Dagmar Bloeming.

DSS-pitcher Dagmar Bloeming.
Foto: © Fred Versluis

In een softbalweekeinde waar, door de aanstaande Europa Cup-toernooien, maar twee wedstrijden op het programma stonden, heeft DSS zich oppermachtig getoond. In de twee wedstrijden tegen De Glaskoning Twins klommen de Haarlemse softbalsters met twee overwinningen (8-0 en 11-0) op naar de tweede plaats in de Golden League.

DSS is bezig aan een sterk seizoen. Vorig jaar eindigde de ploeg van hoofdcoach Norman Ames nog op een zesde plaats. Toen wonnen de Haarlemse softbalsters in de reguliere competitie slechts elf wedstrijden. Dat aantal is met het aantrekken van onder meer Areke Spel (.438), Nathalie Gosewehr (.427), Australisch international Belinda White (.254) en pitcher Dagmar Bloeming (0.49) al ruimschoots overtroffen.

Tegen De Glaskoning Twins werden dit weekeinde overwinning nummer veertien en vijftien aan het totaal toegevoegd. Het is voor DSS het hoogste aantal zeges in de reguliere competitie sinds de terugkeer naar het hoogste niveau eind 2013. Met de dubbele winst is DSS in punten op gelijke hoogte gekomen met nummer twee FysioExpert Haarlem, dat momenteel voor de Cup Winner’s Cup in Tsjechië verblijft. In vier eerdere ontmoetingen tussen beide ploegen wist DSS er echter drie te winnen, waardoor de Haarlemse ploeg op basis van het onderlinge resultaat de tweede plaats in het klassement heeft overgenomen.

Onbespeelbaar

Tegen De Glaskoning Twins waren pitchers Svenja de Lincel en Dagmar Bloeming vandaag praktisch onbespeelbaar. Lieke Duffhues werd de enige speelster van de bezoekers die veilig het derde honk wist te bereiken. De Lincel stond de promovendus in het eerste duel drie hits toe en Bloeming stond in de tweede wedstrijd slechts twee honkslagen toe. In de eerste wedstrijd scoorde DSS vier punten in zowel de tweede als vierde inning om de wedstrijd na 4 1/2 innings te kunnen beëindigen. Dominique Sprengers (2 uit 3) sloeg met een honkslag in de tweede en een driehonkslag in de vierde slagbeurt in totaal drie punten binnen en scoorde zelf eenmaal. Areke Spel (2 uit 3) sloeg een honkslag en tweehonkslag voor twee gescoorde punten, terwijl hun ploeggenote Denice van Dijk zelfs tot drie hits kwam.

De tweede ontmoeting van de dag tussen DSS en De Glaskoning Twins gaf op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem geen ander beeld. Nathalie Gosewehr en Denice van Dijk sloegen met hits in de eerste inning de eerste twee punten binnen. Een inning later was die voorsprong al opgelopen tot 5-0. Nog eens acht hits, waaronder een tweehonkslag van Dominique Sprengers (2 uit 2) maakten al na 3 1/2 inning een einde aan de wedstrijd: 11-0.
De Glaskoning Twins had tot dit weekeinde nog de vijfde plaats in handen, maar zakt door de dubbele nederlaag nu onder Tex Town Tigers naar de zesde plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League