Honkbal

Dutchies around the World (12)

Dutchies around the World (12)

DatW NPB

In de twaalfde editie van Dutchies around the World aandacht voor Wladimir Balentien, Roger Bernadina, Juremi Profar, Ray Patrick Didder, Darren Seferina, Misja Harcksen en Stijn van der Meer.

Wladimir Balentien
Wladimir Balentien heeft alweer 99 wedstrijden achter de rug met zijn Yakult Swallows.  Hoewel hij wel flink achter blijft bij zijn recordseizoen van 2013, heeft Wladimir inmiddels toch alweer twintig ballen over de hekken gemept. In 344 slagbeurten kwam de Curacaose slugger tot 93 honkslagen, waarvan 16 doubles.  Hiermee staat zijn slaggemiddelde op .270. Hoewel Wladimir toch aardig meedraait in de NPB, doen de Yakult Swallows het een stuk minder goed. Met 107 gespeelde wedstrijden waarvan ze er 60 verloren, staat de “andere” ploeg uit Tokio op de vijfde plaats in de Central League, 16.5 wedstrijden achter de nummer 1, de Hiroshima Toyo Carp. In de wedstrijd van 10 augustus sloeg Wladimir 2 uit met een twee honkslag.

Roger Bernadina
De laatste weken zit Roger Bernadina een beetje in een dip. Het slaggemiddelde van de aimabele Curacaoenaar zonk van .298 op 1 augustus naar .287 na de wedstrijd van 10 augustus. In 95 wedstrijden met de Las Vegas 51s (New York Mets, AAA), kwam Roger in 318 slagbeurten tot 91 honkslagen, waarvan 22 tweehonkslagen, 4 driehonkslagen en 8 homeruns. In 88 wedstrijden in het outfield maakte Roger tot nu toe slechts vier veldfouten, wat neerkomt op een fieldingspercentage van .979.De Las Vegas 51s staan op dit moment tweede in de Pacific Southern divisie van de Pacific Coast League. Zij staan 8 wedstrijden achter op de El Paso Chihuahuas (San Diego Padres). Ze zullen er dus nog even flink aan moeten trekken om de play-offs te halen, aangezien alleen de winnaars van elke divisie doorgaan naar de play-offs.

Juremi Profar
Juremi Profar draait goed mee op A Advanced niveau. De utility man van de High Desert Mavericks (Texas Rangers) werd zelfs in juni door de Texas Rangers uitgeroepen tot speler van de maand. De twintigjarige Curacaoenaar sloeg in de maand juni een indrukwekkende .349 met 7 tweehonkslagen,  2 driehonkslagen en 3 homeruns.  Tot dusver slaat Juremi een keurige .295. Dit komt dankzij een gemiddelde van .324 over de laatste tien wedstrijden is zijn seizoensgemiddelde gestegen van .290 naar de eerder genoemde .295.  Verdedigend maakte Juremi tien fouten in 81 wedstrijden, 4 op het eerste honk, 2 op het tweede honk en 4 op het derde honk. Inmiddels hebben de Mavericks Juremi met terugwerkende kracht sinds 2 augustus op de Disabled List gezet. Nadat de Mavericks nipt de eerste helft van het seizoen wonnen en daarmee een plek in de play offs verworven, staat de club van Juremi op dit moment derde in de zuidelijke divisie, vier wedstrijden achter de nummer 1, de Lancaster JetHawks (Houston Astros).

Ray Patrick Didder
In de wedstrijd van 9 augustus was Ray Patrick Didder behoorlijk goed op dreef. Tegen de Charlston RiverDogs (New York Yankees, A Full Season) sloeg de kortestop van de Rome Braves 3 uit 5. Maar korte stop is niet geheel juist ondanks dat Ray Patrick op zijn spelerspagina als kortestop te boek staat. Dit seizoen speelde hij alleen maar in het outfield. Ray Patrick speelde maar liefst 109 wedstrijden en maakte daarin slechts 5 veldfouten. Gisteravond (10 augustus) sloeg Ray Patrick 1 uit 4, kreeg hij twee vrije lopen en scoorde hij 1 maal in de wedstrijd tegen de RiverDogs, die de Braves met 6-4 wonnen. Hoewel de Rome Braves in de eerste helft van het seizoen van de South Atlantic League op de voorlaatste plaats eindigde, doen ze nu nog steeds mee voor een plek in de play-offs. In de tweede helft van het seizoen staan ze na 45 wedstrijden op de tweede plaats, 3.5 wedstrijden achter de Augusta GreenJackets (San Francisco Giants).

Darren Seferina
Na 70 wedstrijden op A Advanced niveau, doet Darren Seferina aan slag het niet onaardig bij de Palm Beach Cardinals. Na 63 wedstrijden staat zijn slaggemiddelde op .247. Maar blijkbaar heeft de 22 jarige Curacaoenaar een zware blessure opgelopen, aangezien hij al sinds medio juli op de 7-Day disabled list staat. Verdedigend doet Darren het minder goed. In 63 wedstrijden maakte hij 11 veldfouten.

Misja Harcksen
Misja Harcksen is onlangs gepromoveerd van de Arizona League Dodgers (rookie) naar de Ogden Raptors (Advanced rookie). Van de hete woestijnlucht naar de ijle lucht in Utah dus. Qua omstandigheden maakt het niet heel veel uit omdat de bal in beide gevallen langer in de lucht blijft hangen als die geslagen wordt.  Voor zijn promotie naar de Pioneer League stond zijn ERA in de Arizona League op 3.86. Na zijn promotie stond de 21 jarig Rotterdammer nog geen punt toe. In drie innings stond hij 4 honkslagen en 1 vrije loop toe en gooide twee maal drie slag. In de wedstrijd van gisteravond (10 augustus) tegen de Great Falls Voyagers, stond Misja als middle reliever twee innings op de heuvel in de tweede wedstrijd van een double-header.  Nadat hij in de zesde inning de boel nog droog hield en 1 honkslag toestond, sloeg Anthony Villa een tweehonkslag waardoor een punt binnenkwam en Misja zijn eerste punt tegen moest toestaan in de Pioneer League. Hij liet zich niet van de wijs brengen en gooide de pitch die leidde tot de derde uit, een vangbal in het midveld. Met deze twee innings bracht Misja het slaggemiddelde van zijn tegenstanders terug naar .273. De Raptors wonnen deze wedstrijd met 9-4.

Stijn van der Meer
Na slechts twee wedstrijden in de Gulf Coast League, kreeg Stijn van der Meer te horen dat hij gepromoveerd was naar de Greenville Astros (Advanced rookie, Appalachian League). De 23 jarige korte stop uit Rosmalen speelde tot nu toe vier wedstrijden voor de Greenville Astros. Zijn start was veelbelovend toen hij 3 uit 6 sloeg in zijn eerste wedstrijd. Echter, in zijn tweede wedstrijd sloeg Stijn 0 uit 2, in zijn derde 1 uit 3 en in de vierde wedstrijd 1 uit 7. Hiermee dook zijn slaggemiddelde onder de .300 naar .278. Zijn wedstrijd van 9 augustus was er een met twee gezichten in verdedigend opzicht. Stijn was betrokken bij een 6-4-3 dubbelspel maar maakte ook een foute aangooi, waarmee zijn totaal aan veldfouten op twee kwam. De Greenville Astros zijn in een gevecht met de Johnson City Cardinals om de eerste plaats van de westelijke divisie. Na de 7-3 nederlaag tegen de Cardinals van gisteravond (10 augustus) staan de Astros nu 1 wedstrijd achter op de Cardinals. Stijn sloeg in de wedstrijd van gisteravond 1 uit 4, waardoor zijn gemiddelde nog wat verder zakte naar .273, en sloeg daarmee het enige binnengeslagen punt binnen; de andere twee punten  kwamen binnen op een veldfout en een wilde worp. Stijn speelde deze keer op het tweede honk en was betrokken bij een 6-4-3 dubbelspel.

Tekst: Chris Kabout

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal