Winnend pitcher Kirsten Scheele.

EC dames 2016

Opnieuw EC-zege voor Sparks Haarlem

Opnieuw EC-zege voor Sparks Haarlem

Winnend pitcher Kirsten Scheele.

Winnend pitcher Kirsten Scheele.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft op de openingsdag van de European Premiere Cup de volle buit binnengehaald. Na een 9-2 overwinning op Luzern Eagles vanmiddag werd vanavond in de Italiaanse stad Cervignano del Friuli ook Hoboken Pioneers verslagen: 5-0.

Na de overtuigende overwinning eerder op de dag tegen het Zwitserse Luzern Eagles kwam de winst in de tweede wedstrijd van vandaag aanmerkelijk moeizamer tot stand. Niet in de laatste plaats vanwege de pitcher, die voor Hoboken Pioneers plaats had genomen op de plaat. Voor het duel tegen Sparks Haarlem had de Nederlandse manager Tim Oosterveld zijn troef Lindsey Meadows-Oosterveld aangewezen om de defensie te leiden.

De voormalig speelster van Oranje hield de slagploeg van Sparks Haarlem op slechts vier honkslagen in vier innings. Niettemin kon Meadows-Oosterveld niet voorkomen dat de Nederlands kampioen wel op voorsprong kwam. In de eerste inning scoorden Anne Blauwgeers en Kehli Washington de eerste punten voor Sparks Haarlem.

Problemen

Na onder meer een hit van Maxime van Dalen en een tweehonkslag van Kiki Draaijer vergrootte de Nederlandse landskampioen in de vierde inning de voorsprong zelfs tot 5-0.

Ondertussen bleef pitcher Kirsten Scheele (6-1-5-0) eenvoudig overeind. De speelster van Sparks Haarlem kwam alleen in de tweede inning even in de problemen. Na onder meer hits van de Nederlandse troeven Laura Wissink (1 uit 3) en Lindsey Meadows-Oosterveld (1 uit 2) kreeg Hoboken Pioneers de honken vol. Scheele hield haar hoofd koel en zette Jasmine Clynmans met drie slag aan de kant.

Shut-out

Zodoende hield Scheele haar Belgische tegenstander vier innings lang van het scoren. Ginger de Weert nam de laatste twee innings voor haar rekening en schakelde in de zevende inning Sandy Verheyleweghen, Joke Rottiers en Jasmine Clynmans op rij uit om de shut-out in stand te houden. In een wedstrijd waarin beide teams tot vijf honkslagen kwamen, was catcher Anne Blauwgeers (2 uit 4) de enige speelster met twee hits.

Met de tweede overwinning op de eerste speeldag is Oolders Omaco Sparks Haarlem Europan Premiere Cup goed van start gegaan. De formatie van hoofdcoach Peter van Dalen gaat na de eerste dag samen met de Italiaanse favoriet Forlì ongeslagen bovenaan. De andere Italiaanse titelkandidaat Bussolengo kan later vanavond nog een tweede overwinning bijtekenen. Morgen wachten voor Oolders Omaco Sparks Haarlem op de tweede speeldag de teams van het Zweedse Skövde Saints (11.00 uur) en het Duitse Wesseling Vermins (16.00 uur).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016