EC dames 2016

Ruime Europese zege voor Olympia Haarlem

Ruime Europese zege voor Olympia Haarlem

Olympia Haarlem is de Cup Winner's Cup goed van start gegaan.

Olympia Haarlem is de Cup Winner’s Cup goed van start gegaan.
Foto: © Fred Versluis

FysioExpert Olympia Haarlem heeft een overweldigende entree gemaakt op het Europese podium. In de allereerste wedstrijd van de club tijdens de European Cup Winner’s Cup blies de Haarlemse ploeg vanmiddag de Franse softbalsters van BCF Paris met 0-12 van het veld.

Als Van der Peijl DSC ’74 nam de Haarlemse club in 2005 voor het laatst deel aan een Europees toernooi, toen het op eigen veld winnaar werd van het B-toernooi van de Cup Winners Cup. Vanmiddag maakte de Haarlemse ploeg onder de naam Olympia Haarlem haar Europese debuut.

En dat verliep in het Tsjechische Ostrava meer dan voorspoedig voor de selectie van hoofdcoach Stanley Doney. Dinet Oosting gaf haar team een vliegende start. Met nog geen enkele uit op het scorebord sloeg de international al in de eerste inning de bal over de omheining. Daarmee nam Oosting zowel Eva Voortman (honkslag) als Brenda Beers (geraakt werpster) mee over de thuisplaat.

Slaggeweld

Het Haarlemse slaggeweld kreeg in de derde inning een vervolg met tweehonkslagen van Mariëlle Vleugels en Shareday Christina, samen goed voor een 0-4 voorsprong. Na nog eens vijf hits was een inning later de strijd gestreden. Masha Meloni sloeg in deze slagbeurt met een tweehonkslag drie ploeggenoten binnen, terwijl Maranca Ham met haar hit voor twee binnengeslagen punten zorgde. Via acht runs kon FysioExpert Olympia Haarlem eenvoudig uitlopen naar de 0-12 overwinning.

Pitchers Mariëlle Vleugels en de Nieuw-Zeelandse Tyla Morrison gooiden samen in de eerste drie innings zes keer drie slag. Pas op het pitchen van Roos-Marijn Kramer wist Anne Coudurier voor de enige Franse honkslag aan te tekenen. Met twee strikeouts sloot Kramer hierna de wedstrijd in de vierde inning alsnog in stijl af. Morgenavond vervolgt FysioExpert Olympia Haarlem de Cup Winner’s Cup met een wedstrijd tegen de Italiaanse favoriet BSC Legnano.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016