De slagploeg van Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam tegen Luzern Eagles tot negen honkslagen.

EC dames 2016

Sparks Haarlem start Premiere Cup met winst

Sparks Haarlem start Premiere Cup met winst

De slagploeg van Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam tegen Luzern Eagles tot negen honkslagen.

De slagploeg van Oolders Omaco Sparks Haarlem kwam tegen Luzern Eagles tot negen honkslagen.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem is de European Premiere Cup voortvarend van start gegaan. In het Italiaanse Cervignano del Friuli werd vanmiddag in zes innings met 9-2 afgerekend met het Zwitserse Luzern Eagles. Later vandaag komen de Haarlemse softbalsters nogmaals in actie voor hun tweede wedstrijd van het toernooi.

In de Noord-Italiaanse plaats Cervignano del Friuli probeert Oolders Omaco Sparks Haarlem de komende dagen de belangrijkste Europese clubtitel te heroveren. In 2012 werd de Haarlemse ploeg voor het laatst winnaar van deze hoofdprijs. Net als vorig jaar mocht Oolders Omaco Sparks Haarlem ook dit jaar de European Premiere Cup openen tegen het Zwitserse Luzern Eagles. Een tegenstander die de Haarlemse softbalsters goed ligt, zo bleek de afgelopen jaren.

Twee jaar geleden walste Sparks Haarlem tijdens de Cup Winner’s Cup nog met een no-hitter van Rebecca Soumeru over de Zwitserse ploeg heen. Door onder meer vijf homeruns werd het toen 0-24 voor de latere toernooiwinnaar. Vorig jaar opende Sparks Haarlem de European Premiere Cup met een 0-4 winst op de Zwitsers, nu achter een sterk optreden van pitcher Kirsten Scheele, die maar één honkslag toestond.

Onder de indruk

Dat aantal wisten de Zwisterse softbalsters vandaag al in de eerste inning te overtreffen. Hits van de Amerikaanse pick-up speelsters Ericka Nesbitt en Danielle Destaso brachten Luzern Eagles voor het eerst op een voorsprong tegen de Haarlemse ploeg. Erg onder de indruk daarvan was de regerend Nederlands kampioen echter niet. Via zes hits en zeven punten trok Oolders Omaco Sparks Haarlem een inning later de wedstrijd weer recht. Chantal Versluis (honkslag) en Virginie Anneveld (tweehonkslag) sloegen in deze tweede slagbeurt elk twee ploeggenoten over de thuisplaat.

Eerste honkvrouw Destaso verkleinde dat verschil na haar driehonkslag in de vierde inning tot 7-2. Maar gevaarlijk werd Luzern Eagles geen enkele maal. Met twee man uit maakte Maxime van Dalen in de zesde inning een einde aan de wedstrijd. Met haar honkslag stuurde ze zowel Kelhi Washington (honkslag) als Chantal Versluis (tweehonkslag) over de thuisplaat: 9-2. Op het pitchen van de Italiaanse international Alice Ronchetti (3-2-9-4) kwam de Haarlemse slagploeg vanmiddag tot negen honkslagen.

Volgende tegenstander

Voor de Haarlemse ploeg van hoofdcoach Peter van Dalen startte Leonella Elizabeth (2-0-5-1). Zij stond de nummer acht van vorig jaar vijf honkslagen toe. Rebecca Soumeru (3-1-0-0) gooide in de laatste twee innings de deur in het slot. Later vandaag komt Oolders Omaco Sparks Haarlem opnieuw in actie. Om 17.30 uur is Hoboken Pioneers de volgende tegenstander. De Belgische ploeg heeft voor dit toernooi de beschikking over de Nederlandse softbalsters Lindsey Meadows-Oosterveld en Laura Wissink.

Eerder vanmiddag moest Hoboken Pioneers al met 1-10 in zes innings het onderspit delven tegen Bussolengo. Via onder meer twee tweehonkslagen van de Nederlandse Nathalie Goseweh (2 uit 4) werd het 1-10 voor de titelverdediger uit Italië.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016