Norbert Jongerius in actie voor UVV.

EK 2016

Jongerius en Williams (UVV) voor EK terug bij Frankrijk

Jongerius en Williams (UVV) voor EK terug bij Frankrijk

Norbert Jongerius in actie voor UVV.

Norbert Jongerius in actie voor UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Hoofdklasse-spelers Omar Williams en Norbert Jongerius keren voor het Europees kampioenschap terug bij de nationale Franse ploeg. De honkballers van UVV staan in de voorbereiding op het EK met Frankrijk in ieder geval in twee wedstrijden tegenover het Nederlands Koninkrijksteam.

Met binnenvelder Omar Williams krijgt de Franse bondscoach Kieran Mattison de beschikking over de beste slagman van UVV uit de reguliere competitie. Williams kwam in 35 wedstrijden tot veertig honkslagen (.325), waaronder drie homeruns. Zijn gemiddelde was goed voor een tiende plaats in het klassement van de hoofdklasse.

Jongerius sloot de reguliere competitie af met een gemiddelde van .216. De buitenvelder, die sinds 2011 voor UVV uitkomt in de hoofdklasse, maakte in maart van dit jaar zijn debuut voor de nationale Franse ploeg tijdens het kwalificatietoernooi voor de World Baseball Classic in Panama City. Tijdens dat toernooi zorgde hij in de wedstrijd tegen de gastheer voor een prachtige vangbal.

Historische overwinning

Binnenvelder Williams maakte twee jaar geleden met Frankrijk al het Europees kampioenschap mee. In de aanloop naar dat EK boekte hij met de Franse ploeg een historische overwinning op Nederland tijdens het France International Baseball Tournament. Ook tijdens de tweede editie van dit toernooi komen Jongerius en Williams in actie. Daarin wordt onder meer het Nederlands Koninkrijksteam de tegenstander. Oranje en Frankrijk spelen hierna ook nog een onderlinge oefenwedstrijd.

Voor het aankomende Europees kampioenschap heeft manager Kieran Mattison, die al sinds 2013 als coach aan de selectie is verbonden, maar zijn debuut zal maken als bondscoach, ook profhonkballers René Leveret en Andy Paz in zijn selectie opgenomen. De Cubaanse catcher Paz staat sinds 2011 onder contract van Oakland Athletics en komt momenteel uit voor het Double A-team Midland RockHounds. Leveret is bij de onafhankelijke profclub Lincoln Saltdogs ploeggenoot van de Curaçoase honkballers Curt Smith en Shairon Martis.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016