Honkbal

MLB Report: Schoop is clutch!

MLB Report: Schoop is clutch!

Kingdom Report- MLB

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Weekoverzicht (maandag 8 augustus t/m zondag 14 augustus)

Knipsel

Een anonieme week voor Xander Bogaerts waarin hij 1-uit-8 ging tegen de New York Yankees en 2-uit-8 tegen de Arizona Diamondbacks.

Knipsel

Dat was even wennen voor Kenley Jansen. De 28-jarige closer van de Los Angeles Dodgers gaf tegen de Philadelphia Phillies twee honkslagen en drie runs op in 2/3 inning. Ryan Howard was de boosdoener. Jansen revancheerde zich tegen de Pittsburgh Pirates met save nummer 35 van het seizoen.

Knipsel

Jonathan Schoop is clutch. Het is pas zijn vierde seizoen op het hoogste niveau, maar de tweede honkman van de Baltimore Orioles heeft al tien game-winning homeruns op zijn naam staan. Afgelopen zondag sloeg hij een beauty in San Francisco. Schoop heeft nu 50 homeruns geslagen in zijn carriére, waarvan tien beslissend (20 procent).

Knipsel

Voor het eerst in zijn loopbaan sloeg Gregorius als vierde in de line-up. Een positie waar vaak de naam van Alex Rodriguez stond. Didi bedankte A-Rod voor al zijn hulp op zijn Instagram-account en bedankte zijn manager Joe Girardi met een two-run homer. Gregorius verzamelde tegen de Boston Red Sox en de Tampa Bay Rays zeven honkslagen (waarvan twee homeruns) in 24 slagbeurten, ving nonchalant een bal tussen zijn benen en gooide Xander Bogaerts uit op thuis.

Knipsel

Het is een zootje bij de Los Angeles Angels. De Halos zitten midden in een losing streak van tien wedstrijden en de ommekeer komt niet dichterbij wanneer je Andrelton Simmons gaat gebruiken als clean-up hitter. Simmons verstierde wel een potentiële no-hitter van de Cleveland Indians. De mannen van FanGraphs schreven een inhoudelijk stuk over de verdediger Simmons:

We should make more of an effort to appreciate the truly remarkable defense of Andrelton Simmons before he ages out of his peak abilities.

Knipsel

Mike Aviles dacht even de arm te testen van Jurickson Profar. Slecht idee. Profar raapte de bal op in het linksveld en gooide met een streep Aviles uit op het derde honk. In aanvallend opzicht heeft Profar de nodige moeite. In zijn eerste veertien wedstrijden noteerde hij een .397/.407/.603 slashline. In zijn laatste 46 wedstrijden komt de man Curacao niet verder dan een .229/.315/.313 slashline.

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal