Dinet Oosting zorgde met een homerun voor het enige punt van de wedstrijd.

EC dames 2016

Oosting slaat Olympia Haarlem naar winst

Oosting slaat Olympia Haarlem naar winst

Dinet Oosting zorgde met een homerun voor het enige punt van de wedstrijd.

Dinet Oosting zorgde met een homerun voor het enige punt van de wedstrijd.
Foto: © Fred Versluis

Met haar tweede homerun van het toernooi heeft Dinet Oosting vanmiddag FysioExpert Olympia Haarlem naar de tweede overwinning geleid op de European Cup Winner’s Cup. In het Tsjechische Ostrava was de uithaal van Oosting het enige antwoord van de Haarlemse club op de Amerikaanse pitcher van het Zwitserse Therwil Flyers.

Vorig jaar werd Therwil Flyers met een 1-14 nederlaag nog door Terrasvogels verwezen naar een zesde plaats tijdens de Cup Winner’s Cup. Maar zo eenvoudig als Terrasvogels het vorig jaar had tegen de softbalploeg uit Zwisterland, zo moeizaam ging het vandaag voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Grote boosdoener was pitcher Jamie Allred (6-0-3-1), één van de drie pick-up speelsters van Therwil Flyers. De Amerikaanse had eerder dit jaar nog een belangrijk aandeel in het kampioenschap van haar ploeg McNeese State University in de Southland Conference. Gisteren leidde ze haar Zwitserse team naar winst in de openingswedstrijd van de European Cup Winner’s Cup.

Verlossende klap

Ook Olympia Haarlem moest lang het antwoord schuldig blijven. Totdat Dinet Oosting (2 uit 3) voor de verlossende klap zorgde. In de vierde inning sloeg zij voor de tweede maal in twee dagen tijd de bal over de hekken van het softbalveld in de Tsjechische stad Ostrava. Haar solohomerun bracht Olympia Haarlem niet alleen op een 1-0 voorsprong, maar bleek uiteindelijk ook het enige punt van de wedstrijd. In het restant van de wedstrijd slaagde alleen Oosting zelf er nog in om namens de Haarlemse ploeg veilig de honken te bereiken.

Verdedigend zorgde pitcher Eva Voortman (14-0-4-1) er eigenhandig voor dat de voorsprong in stand werd gehouden. De international kwam in zeven innings tot maar liefst veertien keer drie slag en drukte elke kans van Therwil Flyers, met de Nederlandse speelsters Annemiek Jansen en Myrthe Smid binnen de gelederen, eigenhandig de kop in. Het betekende de tweede shut-out voor FysioExpert Olympia Haarlem dit toernooi.
Vanavond staat de Haarlemse ploeg om 18.00 uur tegenover het Italiaanse BSC Legnano, voor wie vanochtend pitcher Chelsea Cohen (9-0-0-0) één van de inmiddels drie no-hitters van deze European Cup Winner’s Cup gooide.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016