EC dames 2016

Sparks Haarlem blijft ongeslagen op Premiere Cup

Sparks Haarlem blijft ongeslagen op Premiere Cup

Kiki Draaijer (voorgrond) sloeg één van de elf honkslagen voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Kiki Draaijer (voorgrond) sloeg één van de elf honkslagen voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem is ook op de tweede speeldag van de European Premiere Cup ongeslagen gebleven. In de tweede wedstrijd van de dag was de Nederlandse landskampioen snel klaar met het Duitse Wesseling Vermins: 0-9. Na vier overwinningen gaat de Haarlemse ploeg aan de leiding in het Italiaanse Ronchi dei Legionari.

Acht honkslagen sloeg de Haarlemse club al in de eerste twee innings. Karin Tuk blonk uit met een honkslag in de eerste inning en een tweehonkslag in de tweede. Met die laatste sloeg ze zelfs drie ploeggenoten binnen.

Maxime van Dalen had een inning later Sparks Haarlem al naar een 0-2 voorsprong geslagen. De arme Duitse pitcher Claudia Volkmann keek zodoende al na twee innings een 0-8 achterstand aan. Vanaf de derde inning zette Sparks Haarlem de handrem erop en scoorde alleen Jenny Kinburn nog voor de Haarlemmers. De Amerikaanse, die in het duel tegen de Duitse ploeg voor de tweede keer vandaag de thuisplaat wist te stelen, bepaalde in de vijfde inning de eindstand op 0-9 na een tweehonkslog van Cindy van der Zande.

Ongeslagen

Aanvallend had Wesseling Vermins niets in de melk te brokkelen op het pitchen van Kirsten Scheele (6-0-1-0). Zij stond slechts één tegenstander toe op de honken en won zodoende haar tweede wedstrijd van het toernooi. De Haarlemse slagploeg kwam tot elf hits, waaronder twee voor Karin Tuk (2 uit 3) en Jenny Kiburn (2 uit 3).

Eerder op de dag was Oolders Omaco Sparks Haarlem ook al met 3-7 te sterk voor Skövde Saints uit Zweden. Met de dubbele winst van vandaag gaat de Nederlandse kampioen ongeslagen aan de leiding in de European Premiere Cup. Morgen wacht de ploeg van hoofdcoach Peter van Dalen een relatief rustige dag. Dan speelt Sparks Haarlem alleen om 09.00 uur in de ochtend tegen Joudrs Praha. De Tsjechische softbalsters maakten het vandaag overigens nog wel titelverdediger Bussolengo lastig. De Italiaanse ploeg trok uiteindelijk met minimaal verschil (0-1) aan het langste eind.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016