EC dames 2016

Sparks Haarlem ook te sterk voor Skövde Saints

Sparks Haarlem ook te sterk voor Skövde Saints

Maaike Blauwgeers (links) en Anne Blauwgeers (rechts) hadden een belangrijk aandeel in de winst.

Maaike Blauwgeers (links) en Anne Blauwgeers (rechts) hadden een belangrijk aandeel in de winst.
Foto: © Fred Versluis

Terwijl pitchers Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru de ene na de andere strikeout gooiden, sloegen de tweelingzusjes Anne en Maaike Blauwgeers vanmiddag Oolders Omaco Sparks Haarlem naar de derde overwinning van de European Premiere Cup. Het Zweedse Skövde Saints werd met 3-7 verslagen.

Op de sterke pitching van Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru wisten de Zweedse softbalsters nog wel zes honkslagen te slaan en driemaal te scoren. Maar spannend werd het in het Italiaanse Ronchi dei Legionari geen enkel moment.

Dat was met name de verdienste van de zusjes Blauwgeers. Met volle honken sloeg Maaike Blauwgeers al in de tweede inning de eerste twee punten over de thuisplaat. In de zesde inning was het de beurt aan haar zus Anne Blauwgeers. Inmiddels was de voorsprong al opgelopen tot 2-5. Met Maaike Blauwgeers (honkslag) op het tweede honk ramde haar zus de bal voor twee honken en een nieuw punt het linksveld in. Op de derde Zweedse veldfout bepaalde Anne Blauwgeers niet veel later zelf het Haarlemse totaal op zeven runs.

Pogingen

De Zweedse softbalsters deden ondertussen verwoede pogingen om een vuist te maken op de pitching van Leonella Elizabeth en Rebecca Soumeru. Verder dan drie verdwaalde punten na tweehonkslagen van Kathryn McEachern en Sawyer Fried in de derde en vierde inning en een driehonkslag van pitcher Brooke Langeloh in de zevende inning kwam Skövde Saints niet. Elizabeth kwam in 2 1/3 inning tot vier strikeouts. De routinier Soumeru zette in 4 2/3 inning zelfs negen tegenstanders met drie slag aan de kant.

Het na drie wedstrijden nog altijd ongeslagen Oolders Omaco Sparks Haarlem vervolgt om 16.00 uur de European Premiere Cup in Ronchi dei Legionari tegen Wesseling Vermins. Deze Duitse softbalsters wonnen vanochtend tegen Luzern Eagles met 2-7 hun eerste wedstrijd van het toernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016