FysioExpert Olympia Haarlem kwam in de wedstrijd tegen Atlético San Sebastián tot tien honkslagen.

EC dames 2016

Olympia Haarlem naar Europese kampioensronde

Olympia Haarlem naar Europese kampioensronde

FysioExpert Olympia Haarlem kwam in de wedstrijd tegen Atlético San Sebastián tot tien honkslagen.

FysioExpert Olympia Haarlem kwam in de wedstrijd tegen Atlético San Sebastián tot tien honkslagen.
Foto: © Olympia Haarlem

Met een 10-6 overwinning op Atlético San Sebastián heeft FysioExpert Olympia Haarlem zich vandaag als nummer twee in haar poule geplaatst voor de kampioensronde. Mariëlle Vleugels sloeg met een tweehonkslag en een homerun vier van de tien punten voor haar ploeg binnen.

Aan de ongeslagen reeks van FysioExpert Olympia Haarlem kwam gisteravond in het Tsjechische Ostrava een einde nadat de Italiaanse softbalsters van BSC Legnano met 4-1 te sterk bleken. Een dag na die nederlaag bleek de ploeg van hoofdcoach Stanley Doney al hersteld van die nederlaag. Tegen het Spaanse Atlético San Sebastián sloeg FysioExpert Olympia Haarlem tien honkslagen en had het na twee innings al een 7-1 voorsprong genomen. Met name door goed slagwerk van uitblinkers Dinet Oosting en Mariëlle Vleugels. Beiden sloegen al in de eerste inning een punt binnen.

Een inning later sloeg het tweetal andermaal toe. Met volle honken sloeg eerst Oosting een tweehonkslag, waarna Mariëlle Vleugels op haar beurt de bal over de hekken timmerde. De Meest Waardevolle Speelster van de Golden League van vorig jaar nam daarmee twee ploeggenoten mee over de thuisplaat.

Nummer twee

Hoewel de Spaanse softbalsters het hun tegenstanders niet eenvoudig maakten, kwam de voorsprong in het restant van de wedstrijd niet meer in gevaar. De Nieuw-Zeelandse pitcher Tyla Morrison (4-0-10-3) moest tien hits incasseren en zag haar veld driemaal in de fout gaan. Niettemin kon ze wel de volledige zeven innings uitgooien. Beste slagvrouw bij de Haarlemse ploeg werd Eva Voortman (3 uit 4). Ze wist bovendien tweemaal te scoren. Door het verlies werd Atlético San Sebastián, met de Nederlandse speelster Kimberly Jones van Terrasvogels, uitgeschakeld voor een plaats in de kampioensronde.

Met de derde winst in drie dagen tijd heeft Olympia Haarlem zich als nummer twee in poule B geplaatst voor de kampioensronde. Ook de ongeslagen koploper BSC Legnano en het Zwitserse Therwil Flyers verzekerden zich van een plaats bij de beste zes. In die kampioensronde treffen de Haarlemse softbalsters de drie beste teams uit poule A, achtereenvolgens de Tsjechische nummer drie Tempo Titans (donderdag om 09.00 uur), dat zich nog maar net ten koste van gastheer Arrows Astrava wist te plaatsen, de nummer twee Mannheim Tornados uit Duitsland (donderdag om 15.15 uur) en het nog altijd ongeslagen Brasschaat Braves uit België (vrijdag om 11.15 uur).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016