EC dames 2016

Sparks Haarlem wint ook van SK Joudrs Praha

Sparks Haarlem wint ook van SK Joudrs Praha

Maxime van Dalen weer belangrijk aan slag voor Oolders Omaco Sparks Haarlem

Maxime van Dalen weer belangrijk aan slag voor Oolders Omaco Sparks Haarlem
Foto: Fred Versluis

In de Premiere Cup is Oolders Omaco Sparks Haarlem nog steeds ongeslagen. In de vroege ochtend (9:00 lokale tijd) traden de speelsters van hoofdcoach Peter van Dalen aan tegen het altijd gevaarlijke SK Joudrs Praha. Een sterke vijfde inning van Oolders Omaco Sparks Haarlem met daarin zeven gescoorde runs was de nekslag voor Joudrs Praha en wonnen ze de wedstrijd met 10-1.

Direct in de eerste inning nam Oolders Omaco Sparks Haarlem de leiding in de wedstrijd. Een stootslag van Kelhi Washington en een tweehonkslag van Maxime van Dalen bracht het eerste punt op het scorebord. Virginie Anneveld sloeg met een driehonkslag vervolgens ook Maxime van Dalen nog over de thuisplaat en namen de Nederlandse softbalsters een 2-0 voorsprong.

In de gelijkmakende slagbeurt kon SK Joudrs Praha nog iets terugdoen. Op een sacfly van Peckova kon Podzimkova scoren om de achterstand terug te brengen tot één run. Dit was direct ook het enige gevaar wat de Tsjechen konden brengen op de ijzersterk werpende pitcher Ginger de Weert. Op de eerste inning na bereikten in de volgende vier innings nog maar twee Tsjechische slagvrouwen het eerste honk.

Aan slag waren Kelhi Washington (4-4), Virgine Anneveld (3-3) en Maxime van Dalen weer belangrijk voor Oolders Omaco Sparks Haarlem. In de tweede inning kon Oolders Omaco Sparks Haarlem nog een run toevoegen om het verschil weer uit te breiden tot twee runs. Maar de genadeklap viel pas in de vijfde inning; de eerste zes slagvrouwen in deze slagbeurt sloegen allen hits en waren hiermee goed voor vier runs. In dezelfde slagbeurt werden nog drie runs toegevoegd en werd het totaal opgeschroefd tot 10 runs. Ginger de Weert sloot de wedstrijd af met twee strikeouts en was de eindstand van 10-1 definitief.

Door de overwinning staat Oolders Omaco Sparks Haarlem nog steeds bovenaan het klassement. Vandaag spelen ze geen wedstrijd meer, maar morgen staan er weer twee wedstrijden op het programma. Om 11:00 speelt Oolders Omaco Sparks Haarlem tegen Les Comanches uit Frankrijk en om 16:00 gaan ze de strijd aan met medekoploper Bussolengo uit Italië.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016