Honkbal

Dutchies around the World (13)

Dutchies around the World (13)

DatW - cover

Deze keer in ons wekelijkse overzicht van minor league spelers uit het koninkrijk de verrichtingen van Ozhaino Albies, Danny Arribas, Calten Daal, Spencer Kieboom, Chris Pieters, Sharlon Schoop en Zander Wiel.

Ozhaino Albies
De teamgenoot van Ozhaino Albies bij de Mississippi Braves en zijn beoogde toekomstig teamgenoot bij de Atlanta Braves, Dansby Swanson is opgeroepen om zich bij de hoofdmacht in Atlanta te voegen.
De Braves ruilden korte stop Eric Aybar, die zij kregen in de ruil die Andrelton Simmons naar de Angels stuurde, naar de Detroit Tigers en riepen dus hun top prospect op. Toen Ozhaino op AAA niveau bij de Gwinnett Braves speelde werd hij op een gegeven moment teruggezet zodat beide spelers alvast aan elkaar konden wennen. Met .336 slaat de Curacaoenaar aanzienlijk beter op AA niveau dan dat Swanson deed (.261). In 64 wedstrijden met de M-Braves kwam Ozzie tot 86 honkslagen waarvan 16 tweehonkslagen, 5 driehonkslagen en 2 homeruns. Afgelopen dinsdag wonnen de Braves op overtuigende wijze van de Jacksonville Suns met 6-2. Ozhaino kwam in 5 slagbeurten tot 2 honkslagen, een binnengeslagen punt en een gescoord punt. Ook was hij betrokken bij een dubbelspel en stal hij een keer het tweede honk.  In de wedstrijd van gisteren (woensdag 17 september) sloeg Ozhaino 2 uit 4 met een tweehonkslag, stal hij zijn zeventiende honk en scoorde hij twee maal.

Danny Arribas
Het lijkt erop dat Danny Arribas op het eerste honk zijn stek heeft gevonden. Van oorsrpong is hij catcher maar in de afgelopen twee seizoenen werd hij nogal eens op verschillende posities uitgeprobeerd, waaronder het outfield. Dit seizoen speelde Danny 61 wedstrijden op het eerste honk en hierin maakte hij slechts 2 veldfouten (.996 fieldingspercentage). Verdedigend heeft Danny dus zijn draai gevonden. Aan slag draait het allemaal nog niet zo lekker.  In 359 slagbeurten kwam Danny tot 92 honkslagen, wat neerkomt op een slaggemiddelde van .256. De infielder van de West Virginia Power (A Full Season, Pittsburgh Pirates) kwam tot 16 tweehonkslagen, 4 driehonkslagen en 11 homeruns.

Calten Daal
Calten Daal staat al sinds begin juli op de 7-Day disabled list met een schouder blessure. De blessure kwam voor de korte stop van de Pensacola Blue Wahoos (AA, Cincinnati Reds) op een ongunstig tijdstip. Calten was aan slag aardig op dreef met een gemiddelde van .310. Verdedigend deed Calten het aan het begin van het seizoen goed, maar inmiddels heeft hij in slechts 31 wedstrijden 9 veldfouten waarmee zijn fieldingspercentage op .922 staat.

spencer kieboom

Spencer Kieboom
Foto: Joy R. Absalon/MiLB.com

Spencer Kieboom
Spencer Kieboom maakt een moeilijk seizoen door, zowel aan slag als verdedigend. Hoewel hij in zijn laatste tien wedstrijden een behoorlijke .267 sloeg, staat zijn gemiddelde momenteel op slechts .237. Welliswaar is dit wel een beetje hoger dan zo’n twee weken geleden, maar het is zeker voor verbetering vatbaar. Waar Spencer in de voorgaande jaren 40% van de potentiële lopers uitgooide bij een steelpoging, blijft hij nu op 24% steken.
In de wedstrijd van 16 augustus tegen de Erie Seawolves, die de Harrisburg Senators, het AA team van de Washington Nationals waarvoor Spencer speelt, verloren met 13-4. Spencer kwam hier tot 1 honkslag in 4 slagbeurten.

Chris Pieters
De Curaçaose outfielder Chris Pieters draait een behoorlijk seizoen met de Eugene Emeralds (A Short Season, Chicago Cubs). In 50 wedstrijden kwam Chris tot 54 honkslagen, waarvan 6 tweehonkslagen, 3 driehonkslagen en 3 homeruns. Chris staat in de line-up van de Emeralds steevast als derde slagman. Zijn gemiddelde van .284 is wat lager dan de afgelopen weken, maar desalniettemin sloeg hij tot nu toe 29 punten over de thuisplaat. Hoewel hij op zijn spelerspagina als outfielder te boek staat, speelde Chris veruit de meeste wedstrijden op het eerste honk. In 33 wedstrijden maakte Chris 4 veldfouten wat neerkomt op een fieldingspercentage van .987. In het outfield speelde Chris 18 wedstrijden waarin hij drie fouten maakte.

Gisteravond speelde Chris met de Emeralds tegen de Boise Hawks. In deze wedstrijd krikte hij zijn slaggemiddelde weer wat op met een tweehonkslag uit 3 slagbeurten (.282). Chris en de Emeralds hebben zich al geplaatst voor de play offs van de Northwest League. De Emeralds wonnen de eerste helft van de competitie, waarmee zij zich plaatsten, en staan nu in de tweede helft ook bovenaan de ranglijst van de zuidelijke divisie.

Sharlon Schoop
Sharlon Schoop zit in een flinke dip. Aan slag is zijn gemiddelde in de afgelopen tien wedstrijden gezakt van .221 naar .210. In het veld is Sharlon duidelijk een utility man. Hij heeft elke infield positie, behalve het eerste honk, gespeeld. Voor de Bowie BaySox (AA, Baltimore Orioles) speelde de Curaçaoënaar 15 wedstrijden op het tweede honk, 4 op het derde honk en 7 als korte stop. In 26 wedstrijden maakte Sharlon slechts 4 veldfouten.

Gisteren (17 augustus) speelde hij met de BaySox een double header tegen de Hartford YardGoats (het team zonder stadion). In de eerste wedstrijd sloeg Sharlon 1 honkslag uit 2 slagbeurten en kreeg hij een vrije loop. In deze wedstrijd speelde hij op het tweede honk. In de tweede wedstrijd kwam Sharlon in 2 slagbeurten niet tot een honkslag. Hij kreeg 1 keer vier wijd en 1 keer drie slag. In deze wedstrijd speelde hij op het derde honk, wat nog maar eens aangeeft dat de BaySox in hem een echte utility man hebben.

Zander Wiel
Zander Wiel is de eerste honkman van de Cedar Rapids Kernels, het A Full Season team van de Minnesota Twins. De zoon van voormalig basketballer Randy Wiel is aan slag behoorlijk constant. Zijn gemiddelde schommelde in de laatste tien wedstrijden tussen de .252 en .258. Momenteel staat dit op .256. In 107 wedstrijden maakte Randy 15 veldfouten, maar omdat hij als eerste honkman bij veel acties betrokken is staat zijn fieldingspercentage op .985.

Hoewel zijn slaggemiddelde middelmatig is, sloeg Zander toch al 14 ballen het stadion uit. In de wedstrijd van gisteravond tegen de Peoria Chiefs, sloeg Zander 1 uit 4. Deze ene honkslag was wel een driehonkslag waarna hij een punt scoorde. De Cedar Rapids Kernels staan op dit moment tweede in de westelijke divisie van de Midwest League met zeven wedstrijden achterstand op de nummer 1, de Clinton Lumberkings.  Als de Kernels zich weten te handhaven op deze tweede plaats dan veroveren ze een plek in de play-offs.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal