Honkbal

Nederlandse honkbaldames openen WK tegen India

Nederlandse honkbaldames openen WK tegen India

180816_stadion_gijan_wk_honkbal

Het Nederlands team opent zaterdag 3 september in Zuid-Korea het wereldkampioenschap honkbal voor dames met een wedstrijd tegen het ongeplaatste India. De World Baseball Softball Confederation (WBSC) heeft vandaag het volledige speelschema voor het WK bekendgemaakt.

De wedstrijd tussen India en Nederland is de eerste van 44 duels tijdens de zevende editie van het WK dameshonkbal. Met India treft de Nederlandse nummer zeven van de wereld direct een gunstige tegenstander. De honkbalsters uit India, die niet op de wereldranglijst staan, ontvingen voor het WK van de WBSC een wildcard.

Daarmee keert de nationale vrouwenploeg van India voor het eerst sinds 2008 terug op het WK. In dat jaar won India zijn enige WK-wedstrijd tot dusver, een 7-8 zege op Hong Kong. Voor Oranje wordt het de vierde keer dat een nationaal team deelneemt aan het WK. Ook Nederland wist tot dusver maar één wedstrijd te winnen.

Splinternieuwe complex

In totaal nemen dit jaar een recordaantal van twaalf landen, verdeeld over vier poules, deel aan de mondiale titelstrijd. In de eerste ronde treft Nederland na India ook achtereenvolgens titelverdediger Japan (zondag 4 september) en Canada (maandag 5 september). Japan is nummer één van de wereld, terwijl Canada momenteel de vierde plaats op de wereldranglijst bezet.
De twee beste landen uit beide poules plaatsen zich voor de Super Round, die van start gaat op woensdag 7 september. De overige teams strijden vanaf die dag in de Consolation Round om de zevende tot en met de twaalfde plaats.

De wedstrijd tussen India en Nederland wordt het eerste internationale duel in het recent voor achttien miljoen Amerikaanse dollar nieuw gerealiseerde Gijang Hyundai Dream Ballpark. Het splinternieuwe complex in het Zuid-Koreaanse Gijang heeft de beschikking over vier velden, die voldoen aan de internationale standaarden. Drie daarvan worden volgende maand gebruikt voor het WK.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal