FysioExpert Olympia Haarlem scoorde twee punten in zowel de vierde als zevende inning.

EC dames 2016

Olympia Haarlem blijft op finalekoers

Olympia Haarlem blijft op finalekoers

FysioExpert Olympia Haarlem scoorde twee punten in zowel de vierde als zevende inning.

FysioExpert Olympia Haarlem scoorde twee punten in zowel de vierde als zevende inning.
Foto: © Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem blijft op koers voor een plaats bij de beste twee teams in de kampioensronde van de European Cup Winner’s Cup. De Haarlemse ploeg was vanmiddag in het Tsjechische Ostrava achter een sterk pitchende Eva Voortman met 1-4 te sterk voor Mannheim Tornados. Morgen kan Olympia Haarlem in de wedstrijd tegen Brasschaat Braves een plaats in de eerste halve finale veilig stellen.

International Eva Voortman (11-2-7-1) kwam in zeven innings tot elf keer drie slag, maar moest ook zeven honkslagen incasseren. En dat waren er twee meer dan haar eigen ploeg vanmiddag produceerde op het pitchen van de Amerikaanse pick-up speelster Lori Spingola (2-2-5-3). Zo openden de Duitsers de eerste inning met een driehonkslag en de vierde inning met een tweehonkslag.

Toch was het de Haarlemse ploeg die het initiatief nam. Dat gebeurde nadat in de vierde inning de honken waren volgestroomd door onder meer vier wijd en een Duitse veldfout. Dinet Oosting (2 uit 3) kon hierna de score openen door vier wijd voor Kate Gentile. Mariëlle Vleugels verdubbelde vervolgens de voorsprong op een grondbal van Tyla Morrison.

Rake klappen

Die 0-2 voorsprong was echter nog lang niet veilig. Mannheim Tornados antwoordde met een punt in de vijfde inning van Ayla Bockelmann. Na drie vrije honkslagen kon zij scoren toen Voortman vier wijd gooide op Ronja Jung. Pas in de zevende inning liep Olympia Haarlem definitief weg bij haar tegenstander. Met één uit profiteerden Eva Voortman en Brenda Beers van Duitse veldfouten. Met rake klappen beslisten Dinet Oosting en Mariëlle Vleugels hierna het duel: 1-4.

Door de overwinning blijft FysioExpert Olympia Haarlem tweede achter het nog altijd ongeslagen BSC Legnano. De Italiaanse softbalsters wonnen vanavond tegen Brasschaat Braves met 1-0 ook hun zesde wedstrijd op rij en plaatsten zich daarmee als eerste ploeg voor de eerste halve finale. Morgen om 11.15 uur spelen FysioExpert Olympia Haarlem en Brasschaat Braves om de tweede plaats in de poule en daarmee het tweede ticket voor de eerste halve finale.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016