Eva Voortman was zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde voor FysioExpert Olympia Haarlem.

EC dames 2016

Olympia Haarlem start tweede ronde met winst

Olympia Haarlem start tweede ronde met winst

Eva Voortman was zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Eva Voortman was zowel verdedigend als aanvallend van grote waarde voor FysioExpert Olympia Haarlem.
Foto: © Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem is de tweede ronde van de European Cup Winner’s Cup goed begonnen. Brenda Beers bracht Olympia Haarlem met de vierde homerun voor haar ploeg dit toernooi op voorsprong en hierna keken de speelsters van hoofdcoach Stanley Doney niet meer achterom. Tempo Titans werd met 4-7 verslagen.

Voor de derde keer dit toernooi kwam de slagploeg van FysioExpert Olympia Haarlem tot minimaal tien hits. Opnieuw waren Mariëlle Vleugels (2 uit 3), Dinet Oosting (2 uit 4) en Eva Voortman (2 uit 4) aanvallend van belang voor hun ploeg. Met dit drietal sloeg ook Shareday Christina (2 uit 3) twee hits.

Nadat midvelder Brenda Beers, die tot vandaag dit toernooi nog maar één honkslag had geslagen, de achtste pitch van de wedstrijd over de hekken had geslagen, liepen de Haarlemse softbalsters snel weg bij hun tegenstanders uit Praag.

Gestunt

Tempo Titans had zich gisteren maar tenauwernood geplaatst voor de kampioensronde. De ploeg was met 1-0 te sterk voor Mannheim Tornados. Het was nog maar de tweede zege voor de Tsjechische ploeg, maar betekende wel alsnog de uitschakeling van gastheer Arrows Ostrava, dat evenals Mannheim Tornados en Tempo Titans twee wedstrijden in de eerste ronde had weten te winnen. Arrows Ostrava komt in eigen land uit in de 3e klasse, maar had op de openingsdag gestunt met een 4-1 overwinning op Tempo Titans.

Het verdedigen van de Tsjechische eer ging de ploeg uit Praag tegen FysioExpert Olympia Haarlem vandaag echter niet al te best af. In de derde inning liep Olympia Haarlem uit naar 0-5 via vier hits, waaronder een rake klap van Kate Gentile waarop zowel Mariëlle Vleugels als Rachel van Veen op konden scoren. Via een driehonkslag van Dinet Oosting en een tweehonkslag van Rachel van Veen werd dat een inning later zelfs 0-7.

Veldfouten

Het kwam echter vooral door de softbalsters van Olympia Haarlem zelf dat Tempo Titans in de slotfase nog enigszins terug kon komen. Twee veldfouten in de vijfde inning verkleinden het verschil tot 2-7. Een derde veldfout stelde twee innings later ook Petra Klecková in staat te scoren, voordat Lucie Jurásková met een tweehonkslag haar ploeg terugbracht tot 4-7. Dat had bijna 5-7 geweest, maar de aangooi van linksvelder Sandy Lauwers was op tijd om Natalie Fidrmuncova op de thuisplaat wel te verschalken.
Pitcher Mariëlle Vleugels, die in de vierde inning Eva Voortman op de plaat had afgelost, moest deze slagbeurt drie honkslagen toestaan. Uiteindelijk moest Voortman er zelf als pitcher aan te pas komen om de laatste nul van de wedstrijd in de boeken te krijgen.

Vanmiddag komt FysioExpert Olympia Haarlem opnieuw in actie voor haar tweede wedstrijd uit de tweede ronde. Dan is Mannheim Tornados om 15.15 uur de volgende tegenstander. De Duitse softbalsters hebben nog minder rust dan de Haarlemse ploeg. Hun eerste wedstrijd van de dag, tegen het ongeslagen BSC Legnano, ging pas van start na afloop van het duel tussen Tempo Titans en Olympia Haarlem.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016