Rebecca Soumeru werd winnend pitcher voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.

EC dames 2016

Sparks Haarlem nog ongeslagen op Premiere Cup

Sparks Haarlem nog ongeslagen op Premiere Cup

Rebecca Soumeru werd winnend pitcher voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Rebecca Soumeru werd winnend pitcher voor Oolders Omaco Sparks Haarlem.
Foto: © Fred Versluis

Oolders Omaco Sparks Haarlem heeft zich zonder kleerscheuren door het op papier eenvoudige deel van de eerste ronde van de European Premiere Cup gewerkt. Vandaag werd tegen Les Comanches uit Frankrijk met 2-0 de zesde overwinning op rij geboekt. Vanaf nu wachten voor de Haarlemse softbalsters de eveneens nog ongeslagen Italiaanse ploegen.

Ook tegen Les Comanches maakte Sparks Haarlem vandaag geen misstap. Tegen de relatief eenvoudigere tegenstanders stond de Haarlemse ploeg in de eerste vijf wedstrijden slechts zes punten toe. En ook de Franse softbalsters moesten het antwoord schuldig blijven op de pitching van de Nederlandse landskampioen.

Rebecca Soumeru gooide de volledige zeven innings en kwam tot acht keer drie slag. Het meeste had ze nog te duchten van de Nederlandse versterking Lizzie Clarijs, die als openingsslagvrouw al direct in de eerste slagbeurt voor Les Comanches een honkslag sloeg.

Nederlandse inbreng

Lizzie Clarijs (2 uit 3) sloeg uiteindelijk twee van de vier honkslagen voor haar ploeg en nam daarnaast drie innings als pitcher voor haar rekening. De speelster van Terrasvogels was in de zesde inning bovendien de eerste slagvrouw voor haar Franse ploeg die veilig het tweede honk wist te bereiken. Maar ook met deze Nederlandse inbreng kon Les Comanches niets veranderen aan de ongeslagen status van Sparks Haarlem.

De Haarlemse ploeg scoorde punten in de eerste en vijfde inning voor de overwinning. Kehli Washington (vier wijd) kon na een gestolen honk de de score openen op een hit van Virginie Anneveld. In de vijfde inning profiteerde Desiree Adriaanz (eveneens vier wijd) van een veldfout om even later te scoren op een opofferingsslag van Maxime van Dalen.

Titelverdediger

Beide ploegen kwamen vandaag tot vier hits. Voor Oolders Omaco Sparks Haarlem zorgden Kehli Washington (1 uit 2), Virginie Anneveld (1 uit 3), Kiki Draaijer (1 uit 3) en Jenny Kinburn (1 uit 3) voor de honkslagen.

Met de zesde overwinning in zes wedstrijden gaat het toernooi voor Oolders Omaco Sparks Haarlem nu echt beginnen. Vanmiddag om 16.00 uur wacht al de Italiaanse titelverdediger Bussolengo. Forli, de andere Italiaanse deelnemer aan het toernooi, is morgen de laatste tegenstander uit de eerste ronde.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016