Pitcher Keiji Uezono in actie voor De Glaskoning Twins.

HB Hoofdklasse

Japan Day bij De Glaskoning Twins

Japan Day bij De Glaskoning Twins

Pitcher Keiji Uezono in actie voor De Glaskoning Twins.

Pitcher Keiji Uezono in actie voor De Glaskoning Twins.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Hoofdklasseclub De Glaskoning Twins neemt zondag 28 augustus tijdens de wedstrijd tegen HCAW afscheid van zijn Japanse pitcher Keiji Uezono. Dat gebeurt tijdens Japan Day in Oosterhout. Op deze dag geeft de club bovendien twee vliegtickets weg van Brussel naar Tokyo.

Voormalig profhonkballer Keiji Uezono, die onder meer als pitcher voor Hanshin Tigers (2007-2011) en Rakuten Eagles (2012-2014) uitkwam in de sterke Nippon Professional Baseball, werd in mei door De Glaskoning Twins aangetrokken. Hij was de vervanger voor de Australische pitcher Justin Erasmus, die in verband met het verlopen van zijn visum weg moest bij Twins en daarom vertrok naar Munich-Haar Disciples uit de Duitse Bundesliga.

190816_japan_dayUezono werd vooral met het oog op de Euro League Baseball naar Nederland gehaald. Voor Amsterdam Baseball zou hij zijn debuut maken in de nieuwe Europese competitie. Uiteindelijk trok de Amsterdamse ploeg zich op het laatste moment terug, waardoor de Japanse pitcher alleen in actie kwam voor De Glaskoning Twins.

Vliegtickets

Voor de Oosterhoutse hoofdklasser speelde Uezono tot dusver negen wedstrijden. Daarin stond hij slechts elf verdiende punten toe (1.68) en kwam hij tot 45 strikeouts in 59 innings. Hij won vier wedstrijden en verloor er één. Met De Glaskoning Twins neemt Uezono momenteel deel aan de Runner-up competitie. Tijdens Japan Day neemt De Glaskoning Twins zondag 28 augustus afscheid van de Japanse pitcher. De Oosterhoutse club speelt op deze dag tegen het Bussumse HCAW.

In het kader van Japan Day woont onder meer de Japanse ambassadeur Mr. Hiroshi Inomata de laatste wedstrijd van de Oosterhoutse club in de Runner-up competitie bij. De ambassadeur gooit voorafgaand aan de wedstrijd de ceremoniële eerste bal. Tijdens Japan Day zijn er op Sportpark De Slotbosse Toren in Oosterhout twee vliegtickets Brussel-Tokyo te winnen. Ook zijn er voor de toeschouwers als prijzen verschillende memorabilia van Rakuten Eagles en Softbank Hawks beschikbaar. Voorafgaand aan de hoofdklassewedstrijd wordt er van 10.00 tot 13.00 uur een Japans softbaltoernooi gehouden. De hele dag door zijn er bovendien Japanse snacks te koop.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse