Dinet Oosting sloeg drie hits voor FysioExpert Olympia Haarlem.

EC dames 2016

Olympia Haarlem naar Europese clubfinale

Olympia Haarlem naar Europese clubfinale

Dinet Oosting sloeg drie hits voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Dinet Oosting sloeg drie hits voor FysioExpert Olympia Haarlem.
Foto: © Olympia Haarlem

FysioExpert Olympia Haarlem heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de European Cup Winner’s Cup. In het Tsjechische Ostrava leidde uitblinkster Eva Voortman haar ploeg naar een revanche op het nog ongeslagen BSC Legnano. De Nederlandse pitcher gooide een shut-out en scoorde twee van de drie punten voor haar ploeg. De Haarlemse club is bezig aan haar eerste Europese clubtoernooi.

Het Italiaanse BSC Legnano verloor dit toernooi nog geen enkele wedstrijd. Het leverde de Italiaanse ploeg zeven overwinningen op, waarvan zes door middel van een shut-out. Het enige tegenpunt dit toernooi kwam van Olympia Haarlem. In de groepswedstrijd was BSC Legnano dinsdag nog met 4-1 te sterk voor FysioExpert Olympia Haarlem.

Net op het moment dat de ploeg van hoofdcoach Stanley Doney in dat duel aan een inhaalrace begon, gooide de invallende duisternis roet in het eten. Vandaag nam Olympia Haarlem het zekere voor het onzekere. In de eerste inning brachten Eva Voortman (stootslag-honkslag) en Brenda Beers (veldfout) op het pitchen van de Italiaanse international Greta Cecchetti hun ploeg al op een voorsprong na een hit van Dinet Oosting en een opofferingsstootslag van Shareday Christina.

IJzersterk

Die voorsprong gaf Olympia Haarlem niet meer uit handen. De Haarlemse softbalsters speelden zeven innings lang foutloos en waren achter pitcher Eva Voortman (2-0-2-0) verdedigend ijzersterk. Waar de Italiaanse softbalsters er maar niet in slaagden om op de honken te komen, wist Olympia Haarlem haar voorsprong wel te vergroten. Opnieuw waren het Eva Voortman en Dinet Oosting, die hun ploeg op sleeptouw namen. Voortman sloeg in de vijfde inning haar tweede hit en kon even laten scoren op de zelfs derde honkslag van Oosting.

Met de 0-3 overwinning op BSC Legnano hebben de Haarlemse softbalsters zich, in hun eerste Europese clubtoernooi als Olympia Haarlem, als eerste ploeg geplaatst voor de eindstrijd van de European Cup Winner’s Cup. Die finale vindt morgen om 17.00 uur plaats. Eerder op de dag krijgen de Italiaanse softbalsters van Legnano een herkansing tegen de Belgische ploeg van Brasschaat Braves.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016