FysioExpert Olympia Haarlem was tegen Brasschaat Braves op dreef.

EC dames 2016

Olympia Haarlem naar halve finales

Olympia Haarlem naar halve finales

FysioExpert Olympia Haarlem was tegen Brasschaat Braves op dreef.

FysioExpert Olympia Haarlem was tegen Brasschaat Braves op dreef.
Foto: © SKSB Arrows Ostrava

FysioExpert Olympia Haarlem heeft zich op overtuigende wijze verzekerd van een plaats in de eerste halve finale van de European Cup Winner’s Cup. In Ostrava werd vandaag in vijf innings met 1-10 eenvoudig afgerekend met Brasschaat Braves, dat in Tsjechië de beschikking heeft over een groot aantal speelsters van het Nederlandse Roef!, dat uitkomt in de Silver League.

FysioExpert Olympia Haarlem en Brasschaat Braves speelden vandaag op de vijfde speeldag van de European Cup Winner’s Cup om de tweede plaats in de kampioenspoule, een klassering die recht geeft op deelname aan de eerste halve finale. Die wedstrijd staat al voor vanmiddag om 17.30 uur op het programma.

Gisteravond verzekerde het nog ongeslagen Italiaanse BSC Legnano zich met een 1-0 overwinning op de Belgische softbalploeg als eerste voor die halve finales. Zo moeizaam als het bij de Italianen gisteren ging, zo voortvarend ging FysioExpert Olympia Haarlem vanochtend van start. In de eerste inning van de wedstrijd tegen Brasschaat Braves moest pitcher Eva Voortman nog wel een punt toestaan na een honkslag van de Nederlandse jeugdinternational Wies Ligtvoet, maar een slagbeurt later was die achterstand na vijf hits alweer ruimschoots weggepoetst.

Verkeerd

Olympia Haarlem kreeg in deze slagbeurt definitief vat op de Nederlandse pitcher Marjolein Merkx. Honkslagen van Kate Gentile (3 uit 3) en Eva Voortman (2 uit 4) brachten de gelijkmaker over de thuisplaat en forceerden een pitcherswissel. Dat pakte echter volledig verkeerd uit. Nadat Griet de Schrijvere het pitchen over had genomen, sloeg Olympia Haarlem ongenadig hard toe. Via hits van Dinet Oosting, Mariëlle Vleugels en Laura Burggraaf liepen de Haarlemse softbalsters snel weg bij hun tegenstander: 1-6.

Via een tweehonkslag van Brenda Beers en een hit van Kate Gentile liep die voorsprong in de vierde en vijfde inning zelfs op tot 1-10. Pitchers Eva Voortman en Tyla Morrison stonden de slagploeg van Brasschaat Braves slechts twee honkslagen toe. Zelf kwam Olympia Haarlem tot tien hits.

Finale

Door de overwinning speelt FysioExpert Olympia Haarlem vanmiddag vanaf 17.30 uur de eerste halve finale tegen het nog ongeslagen BSC Legnano. De winnaar plaatst zich direct voor de finale, die morgen om 17.00 uur wordt gespeeld. De verliezer krijgt morgen om 10.30 uur een herkansing.

De wedstrijd tussen Olympia Haarlem en BSC Legnano is te volgen via de webstream van de organisatie.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016