Wies Ligtvoet voor Brasschaat Braves aan slag in de wedstrijd tegen Olympia Haarlem.

EC dames 2016

Persoonlijke prijzen voor Nederlandse softbalsters

Persoonlijke prijzen voor Nederlandse softbalsters

Wies Ligtvoet voor Brasschaat Braves aan slag in de wedstrijd tegen Olympia Haarlem.

Wies Ligtvoet voor Brasschaat Braves aan slag in de wedstrijd tegen Olympia Haarlem.
Foto: © Olympia Haarlem

Na de titel voor FysioExpert Olympia Haarlem hebben op de slotdag van de European Cup Winner’s  Cup drie speelsters voor een nog groter Nederlands succes gezorgd. Meest Waardevolle Speelster werd Wies Ligtvoet, die in Tsjechië met het Belgische Brasschaat Braves op een derde plaats eindigde.

In tegenstelling tot de European Premiere Cup in Italië, waar Oolders Omaco Sparks Haarlem beslag legde op de titel, werd in Tsjechië wel besloten om individuele prijzen uit te reiken. Na afloop van de finale tussen Olympia Haarlem en BSC Legnano gingen ook die onderscheidingen naar Nederlandse softbalsters.

Van de winnend finalist Olympia Haarlem mochten twee speelsters een prijs in ontvangst nemen. Dinet Oosting werd uitgeroepen tot beste slagvrouw van het toernooi. De Nederlandse international kwam in Ostrava in negen wedstrijden tot veertien honkslagen (.519). Zij kreeg daarmee de voorkeur boven Clare Warwick van Legnano, die in elf wedstrijden tot een gemiddelde was gekomen van .613. Oosting sloeg dit toernooi de meeste punten binnen (13) en produceerde de meeste homeruns (2).

Meest Waardevolle Speelster

Haar ploeggenote Eva Voortman werd uitgeroepen tot beste pitcher. Voortman leidde dit toernooi de klassementen voor meeste gegooide innings (32), meeste gestarte wedstrijden (6), meeste strikeouts (39) en meeste overwinningen (4). Ze kwam uiteindelijk tot een verdiende puntengemiddelde van 1.09.

Ook de prijs voor de Meest Waardevolle Speelster ging naar een Nederlandse softbalsters. Maar ditmaal een speelster in Belgische dienst, namelijk Wies Ligtvoet. De negentienjarige korte stop, in het reguliere seizoen van de Golden League de beste slagvrouw van Talent Team Holland en vorige maand met het Nederlands team nog winnaar werd van het U22 Europees kampioenschap, was één van de vele Nederlandse versterkingen voor  de Belgische nummer drie van dit toernooi. Met Brasschaat Braves behaalde Ligtvoet de hoogste eindklassering ooit voor een Belgisch team in een Europees A-clubtoernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2016