Korte stop Lizzie Clarijs in actie voor Terrasvogels.

Golden League

Terrasvogels doet goede zaken voor tweede plaats

Terrasvogels doet goede zaken voor tweede plaats

Korte stop Lizzie Clarijs in actie voor Terrasvogels.

Korte stop Lizzie Clarijs in actie voor Terrasvogels.
Foto: © Fred Versluis

Terwijl de nummers één en twee uit de Golden League, respectievelijk Oolders Omaco Sparks Haarlem en FysioExpert Olympia Haarlem, in de Europese clubtoernooien voor Nederlands succes zorgden, heeft Terrasvogels met het oog op de tweede plaats in de Nederlandse competitie goede zaken gedaan. Tegen directe concurrent DSS werd gisteren de volle buit binnengehaald.

In de Golden League staan nog een paar speelrondes op het programma voordat de Season Finals van start gaan. Oolders Omaco Sparks Haarlem verzekerde zich eerder al van de eerste plaats in de reguliere competitie. Achter de regerend kampioen is de strijd om de tweede plaats nog ongemeen spannend.

Ondanks dat FysioExpert Olympia Haarlem door de Europese verplichtingen deze week niet in actie kon komen, behield de ploeg van manager Stanley Doney de tweede positie in de Golden League nog wel. De Haarlemse softbalsters van DSS, die vorige week in punten op gelijke hoogte waren gekomen met Olympia Haarlem, misten gistermiddag de kans om de nieuwe Europese bekerwinnaar in het klassement te passeren. Beide wedstrijden tegen nummer vier Terrasvogels werden verloren.

Beslissing

Terrasvogels kon in de eerste wedstrijd van de dubbel tegen DSS al direct in de eerste inning op voorsprong komen nadat pitcher Svenja de Lincel met volle honken op rij vier wijd en een geraakt werpster gooide. Via tweehonkslagen van Fiana Finau en Gabi Obia liep de ploeg uit Santpoort-Zuid hierna eenvoudig uit naar een 0-8 overwinning. Obia (2 uit 2) zorgde voor drie binnengeslagen punten.

De beslissing in de tweede wedstrijd viel in de vijfde inning toen Terrasvogels een 4-3 achterstand omboog in een 4-5 overwinning. Jessie van Aalst (2 uit 4) sloeg in deze slagbeurt met een driehonkslag de gelijkmaker binnen en scoorde even later zelf het uiteindelijke winnende punt op een tweehonkslag van Lisa Waasdorp (2 uit 4). Pitchers Malou van Dusschoten en Danielle Bonnet gooiden in allebei de wedstrijden en verdeelden de overwinningen.

Door de dubbele winst heeft Terrasovgels het verschil met Olympia Haarlem en DSS verkleind tot slechts twee punten. Bovendien heeft de ploeg uit Santpoort-Zuid vier wedstrijden minder gespeeld dan DSS en twee minder dan Olympia Haarlem. Volgdende week vervolgt Terrasvogels de competitie met een dubbel tegen de nieuwe Europese clubkampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem.

Tiende overwinning

In de strijd om de zesde en zevende plaats deelden Tex Town Tigers en De Glaskoning Twins gisteren de punten. Voor beide teams was het de tiende overwinning van het seizoen. De softbalsters uit Oosterhout scoorden zesmaal in de tweede inning en vier keer in de derde inning om de basis te leggen voor de 13-7 overwinning in de eerste wedstrijd.

Tex Town Tigers en De Glaskoning Twins kwamen dit duel samen tot 31 honkslagen, waaronder vier voor Sandy Lauwers van De Glaskoning Twins. Een prestatie die in de tweede wedstrijd van die dag werd geëvenaard door Annemiek Jansen. Zij sloeg daarmee drie punten binnen voor Tex Town Tigers en had samen met Laura Wissink (2 uit 3 met drie binnengeslagen punten) een belangrijk aandeel in de winst voor de Enschedese ploeg. Jansen sloeg met een honkslag al in de eerste inning twee van de vier punten binnen. Tex Town Tigers keek hierna niet meer achterom en liep in vier innings tijd uit naar een overtuigende 0-14 winst.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League