Rob Cordemans gooide twee innings tegen Kinheim.

HB Hoofdklasse

Cordemans terug op de heuvel voor L&D Amsterdam

Cordemans terug op de heuvel voor L&D Amsterdam

Rob Cordemans gooide twee innings tegen Kinheim.

Rob Cordemans gooide twee innings tegen Kinheim.
Foto: © Rob Jelsma

Rob Cordemans heeft vanavond in Haarlem zijn rentree gemaakt op de heuvel. Hij gooide de eerste twee innings voor L&D Amsterdam in de wedstrijd tegen Kinheim. De 41-jarige pitcher kwam dit seizoen door een schouderblessure nog niet eerder in actie in een wedstrijd. L&D Amsterdam won de inhaalwedstrijd met 3-14.

Cordemans, die tussen 1999 en 2015 negen keer werd uitgeroepen tot beste pitcher van Nederland, speelde zijn laatste wedstrijd in de Nederlandse hoofdklasse op 28 augustus vorig jaar. Hij was toen verliezend pitcher in de wedstrijd uit de Play-Offs tegen Curaçao Neptunus. L&D Amsterdam wist zich niet te kwalificeren voor de Holland Series. Door een schouderblessure

De afgelopen maanden bleef Cordemans tijdens zijn revalidatie als pitching-coach actief voor de Amsterdamse hoofdklasser. Ook verbleef hij bij het nationale team tijdens de Honkbal Week Haarlem. Hij lijkt nu tijdig te zijn hersteld om zijn team op weg te helpen naar de Holland Series en eventueel deel te nemen aan het Europees kampioenschap komende maand in Hoofddorp.

Rentree

Vandaag volgde de rentree van Cordemans op de heuvel. In de uitwedstrijd tegen Kinheim opende Cordemans (3-1-1-0) de eerste slagbeurt voor de Haarlemmers met drie slagballen op rij voor Jasper Keijzer. Na deze strikeout volgde nog strikeouts voor Sander Paap en Thomas Bos in de tweede inning. Alleen Julio Hernandez (tweehonkslag) wist in de eerste inning een honkslag te slaan op de veteraan. Bij het ingaan van de derde inning werd Cordemans, met een 0-1 voorsprong, op de heuvel vervangen voor Daan Hendrix.

L&D Amsterdam won het duel uiteindelijk overtuigend met 3-14, na onder meer zes punten in de negende inning. Kenny Berkenbosch (2 uit 4) sloeg met een homerun drie punten binnen in de vijfde inning. Zes spelers van L&D Amsterdam sloegen dit duel twee hits. Door de winst hebben de Amsterdamse honkballers het verschil met koploper Curaçao Neptunus verkleind tot twee punten en het verschil met nummer drie Vaessen Pioniers vergroot tot vier punten. L&D Amsterdam heeft nu aan één overwinning op Curaçao Neptunus later deze week voldoende om zich te plaatsen voor de Holland Series.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse