De Glaskoning Twins ging vanavond in de inhaalwedstrijd tegen DSS onderuit.

HB Hoofdklasse

De Glaskoning Twins blijft in hoofdklasse

De Glaskoning Twins blijft in hoofdklasse

De Glaskoning Twins ging vanavond in de inhaalwedstrijd tegen DSS onderuit.

De Glaskoning Twins ging vanavond in de inhaalwedstrijd tegen DSS onderuit.
Foto: © Michael Rosa

Na HCAW heeft ook De Glaskoning Twins zich verzekerd van lijfsbehoud in de hoofdklasse. De Oosterhoutse ploeg, die dit seizoen na lange tijd afwezigheid terugkeerde op het hoogste niveau, boekte afgelopen weekeinde de laatste benodigde overwinning om concurrenten Pickles UVV en DSS voor te blijven. De strijd tussen deze twee teams blijft ongemeen spannend.

Met behulp van de Japanse troef Keiji Uezono werd zondag in tien innings een benauwde 4-3 overwinning geboekt op hekkensluiter DSS. Deze Haarlemse ploeg was donderdagavond met 2-3 te sterk voor de honkballers uit Oosterhout. Vandaag werd De Glaskoning Twins opnieuw verslagen door de nummer vier uit de Runner-up competitie.

DSS kon terugvallen op een sterke wedstrijd van pitcher Donny Breek (8-2-3-0), die in ruim zes innings slechts drie honkslagen toestond. Hij legde daarmee de basis voor de 5-1 winst. DSS opende zelf de score in de vierde inning via Tino van Erk (tweehonkslag). Na een punt van Melvin Perdue in de zesde inning beantwoordde DSS een tegenpunt in de achtste inning met drie runs om de eindstand op 5-1 te bepalen.

Laatste plaats

Drie spelers van UVV scoren op een tweehonkslag van Steven van Reem.

Drie spelers van UVV scoren op een tweehonkslag van Steven van Reem.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Ondanks de overwinning liep de Haarlemse ploeg, die sinds het vertrek deze maand van hoofdcoach Lennart Stut onder leiding staat van Nick Stuifbergen, niet in op directe concurrent Pickles UVV. Want evenals DSS wist ook UVV in de tweede speelronde uit de Runner-up competitie tweemaal te winnen. Gisteren werd met 7-9 van HCAW gewonnen en vanavond volgde ook de tweede zege op de Bussumse ploeg. De Utrechtse ploeg werkte in de zesde inning een 0-2 achterstand weg en liep hierna uit naar een 8-3 overwinning. Korte stop Tony Enos (5 uit 5) sloeg drie tweehonkslagen en scoorde twee punten voor zijn ploeg. Aangewezen slagman Steven van Reem (2 uit 5) sloeg met een tweehonkslag in de zevende inning drie ploeggenoten binnen.

Dit betekent dat Pickles UVV en DSS vanaf donderdag in de laatste speelronde uit de Runner-up competitie bepalen welk team het seizoen op de laatste plaats afsluit. De Utrechtse honkballers hebben in de serie van drie wedstrijden aan één overwinning voldoende om zich te verzekeren van lijfsbehoud.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse