Zerzinho Croes in actie voor Vaessen Pioniers in de wedstrijd tegen Curaçao Neptunus.

HB Hoofdklasse

Vaessen Pioniers loopt verder in op top twee

Vaessen Pioniers loopt verder in op top twee

Zerzinho Croes in actie voor Vaessen Pioniers in de wedstrijd tegen Curaçao Neptunus.

Zerzinho Croes in actie voor Vaessen Pioniers in de wedstrijd tegen Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

De honkballers van Vaessen Pioniers zijn opnieuw verder ingelopen op de beste twee teams uit de Play-Offs. Na de winst van vorige week op nummer twee L&D Amsterdam werden de afgelopen week zelfs twee van de drie wedstrijden tegen regerend kampioen Curaçao Neptunus gewonnen. Daarmee blijft de nummer drie uit de reguliere competitie in de race voor een plaats in de Holland Series.

Vaessen Pioniers deelde deze week een gevoelige tik uit aan de winnaar van de reguliere competitie. In Rotterdam werden beide wedstrijden tegen Curaçao Neptunus gewonnen. In alle twee de wedstrijden sloegen de honkballers uit Hoofddorp minder honkslagen, maar gingen ze effectiever met hun kansen om.
Donderdagavond won Lars Huijer (4-1-5-0) het pitchersduel van Diegomar Markwell (5-4-4-0). Beide pitchers gooiden de complete wedstrijd, terwijl Chris Garia de enige twee punten van de wedstrijd scoorde.

Zaterdag boog Vaessen Pioniers in de zesde en zevende inning een 6-1 achterstand om in een 7-8 overwinning. Shurman Marlin bracht zijn team met een grandslam-homerun terug in de wedstrijd, voordat Brennan Nijhof met een tweehonkslag de winnende punten binnensloeg. Het tweetal sloeg samen alle acht punten voor hun ploeg binnen.
Catcher Dashenko Ricardo voorkwam zondag een sweep voor de koploper. Hij sloeg met homeruns zowel in de eerste als in de negende inning twee punten binnen en leidde daarmee zijn ploeg in Hoofddorp naar een 5-10 winst.

Waarde

Door de twee overwinningen liep Vaessen Pioniers verder in op Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam. De Amsterdammers verloren donderdagavond met 3-5 van Kinheim. Bij een 3-3 gelijke stand sloeg Dudley Leonora twee ploeggenoten over de thuisplaat voor de winst. Achter pitcher Robin Schel (1-1-8-0) wist L&D Amsterdam zaterdag wel te winnen: 8-1. Schel liet, met de blessures van Kevin Heijstek en Rob Cordemans, opnieuw zijn waarde zien voor de Amsterdammers. L&D Amsterdam besliste de wedstrijd in de vijfde inning met zes runs, na onder meer vijf vrije lopen en een wilde worp van pitcher Nick Veltkamp.

UVV-catcher Sven Jongejans tikt Kevin Weijgertse van HCAW uit.

UVV-catcher Sven Jongejans tikt Kevin Weijgertse van HCAW uit.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Ook in de Runner-up competitie deelden de teams de punten. Donderdagavond had HCAW in de wedstrijd tegen Pickles UVV met Giovanni Tensen, Ian Delamarre en Oscar Meuris de pitching goed voor elkaar. Het drietal stond slechts vier honkslagen toe. Toch keek de Bussumse ploeg ruim zes innings lang tegen een achterstand aan. Pas in de zevende inning werd de winst veiliggesteld. Met rake klappen sloegen zowel Vince Rooi als Kevin Nieveld twee ploeggenoten binnen. Uiteindelijk scoorde HCAW in deze slagbeurt vijfmaal om de eindstand op 6-2 te bepalen.
Na een 6-2 verlies op donderdagavond tegen HCAW, was Pickles UVV zaterdag wel de sterkste. De winnende punten werden echter pas in de tiende inning gescoord. Steven van Reem sloeg met de tiende Utrechtse hit van dit duel de winnende twee punten over de thuisplaat.

Hoofdrol

Voor De Glaskoning Twins gooiden Elton Koeiman (donderdag) en Keiji Uezono (zaterdag) een complete wedstrijd in de serie tegen hekkensluiter DSS. Koeiman moest acht honkslagen incasseren waarvan drie in de zesde inning. In die slagbeurt scoorde DSS driemaal, waaronder twee keer op een hit van Melvin Perdue. Dat verschil kon De Glaskoning Twins niet meer goedmaken. Met lopers op alle honken en een 2-3 voorsprong voor DSS sneuvelde Shurty Tremus in de negende inning op de thuisplaat voor de laatste uit van de wedstrijd.
Op zaterdag bleek De Glaskoning Twins wel de sterkste. Uezona, die volgende week de hoofdrol speelt tijdens Japan Day, stond slechts drie honkslagen toe. Maar voor de winst moest hij wel wachten totdat Stijn Janssens na vier wijd met volle honken in de tiende inning de winnende 4-3 kon scoren.

Uitslagen tweede speelronde Play-Offs

Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 0-2
Curaçao Neptunus – Vaessen Pioniers: 7-8
Vaessen Pioniers – Curaçao Neptunus: 5-10

L&D Amsterdam – Kinheim: 3-5
L&D Amsterdam – Kinheim: 8-1
Kinheim – L&D Amsterdam: afgelast (verplaatst naar 22-08)

Uitslagen tweede speelronde Runner-up competitie

HCAW – Pickles UVV: 6-2
HCAW – Pickles UVV: 7-9
Pickles UVV – HCAW: afgelast (verplaatst naar 22-08)

De Glaskoning Twins – DSS: 2-3
De Glaskoning Twins – DSS: 4-3
DSS – De Glaskoning Twins: afgelast (verplaatst naar 22-08)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse