Honkbal

MLB Report: Didi ontpopt zich tot power hitter

MLB Report: Didi ontpopt zich tot power hitter

Kingdom Report- MLB

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

Knipsel

Xander Bogaerts lijkt eindelijk zijn slump te doorbreken. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox slaat slechts .264 na de All-Star break, maar de serie tegen de Detroit Tigers geeft de Red Sox-burger moed. Bogaerts heeft een reeks achter zich gelaten waarin 12-uit-67 ging (.179 slaggemiddelde) met één extra-base hit en drie RBI’s.

Knipsel

Kenley Jansen verveelde zich dood in de bullpen en hoefde slechts één keer op te draven naar de heuvel. Eigenlijk twee, maar door een regenonderbreking kwam Jansen zaterdag niet meer in actie. Jansen, goed uitgerust, trakteerde zondag alle drie de slagmannen van de Cincinnati Reds op een strikeout.

Knipsel

Didi Gregorius is bezig aan zijn beste aanvallende seizoen uit zijn MLB-carrière. De 26-jarige shortstop van de New York Yankees heeft career-highs in homeruns (17), RBI’s (56), slugging percentage (.468) en wRC+ (106). Naast een RBI-single en een RBI-double sloeg Gregorius tegen de Tampa Bay Rays en de Los Angeles Angels homerun nummer zestien en zeventien van het seizoen. En wat dacht je van deze vangbal?

Knipsel

Jonathan Schoop heeft zijn derde plaats in de rangschikking moeten afstaan aan Didi Gregorius. De tweede honkman van de Baltimore Orioles begon de week stroef tegen de Boston Red Sox (1-uit-7), maar haalde uit tegen de Houston Astros door 6-uit-15 te gaan met een RBI-single en zijn negentiende homerun van het seizoen.

Knipsel

Andrelton Simmons staat op een vierde plaats in de MLB met een 2.0 Defensive WAR volgens Baseball Reference. Brandon Crawford van de San Francisco Giants voert de lijst aan met een 2.3 WAR over 121 wedstrijden. Simmons heeft 89 wedstrijden achter zijn naam. Vertaling: Simmons is goed in verdedigen. Bekijk deze actie tegen de Seattle Mariners, of deze. In aanvallend opzicht sloeg Simmons tegen de M’s een RBI-single en kreeg hij in zijn eentje de New York Yankees op de knieën.

Knipsel

Een lastige week voor Jurickson Profar waarin hij tegen de Oakland Athletics en de Tampa Bay Rays twee honkslagen verzamelde in 22 slagbeurten. De goedlachse Profar, die al op zes posities speelde voor de Texas Rangers, is alleen niet klein te krijgen en erg tevreden over zijn rol binnen het team. En dan ga je dit soort acties maken.

Lees hier de MLB Report van vorige week

* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal