Diegomar Markwell werd tegen L&D Amsterdam winnend pitcher.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus naar Holland Series

Curaçao Neptunus naar Holland Series

Diegomar Markwell werd tegen L&D Amsterdam winnend pitcher.

Diegomar Markwell werd tegen L&D Amsterdam winnend pitcher.
Foto: © Rob Jelsma

Curaçao Neptunus heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de Holland Series. De titelverdediger versloeg vanavond op eigen veld L&D Amsterdam met 4-3. Aankomend weekeinde strijden L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers om de tweede finaleplaats. De honkballers van Pioniers hielden vanavond de hoop op de Holland Series levend met een late ‘comeback-zege’ op Kinheim.

In de laatste speelronde maakten Curaçao Neptunus, L&D Amsterdam en Vaessen Pioniers alle drie nog kans op de Holland Series. Maar alle drie de teams liepen ook nog het risico om de finaleserie mis te lopen. In Rotterdam versloeg Curaçao Neptunus vanavond nummer twee L&D Amsterdam om de vijfde overwinning uit de Play-Offs te boeken en zich daarmee als eerste team te plaatsen voor de Holland Series. Voor de Rotterdammers wordt het de vijfde finale op rij, waarvan de laatste drie werden gewonnen.

Randolph Oduber aan slag voor Curaçao Neptunus.

Randolph Oduber aan slag voor Curaçao Neptunus.
Foto: © Rob Jelsma

Honkslagen van Gianison Boekhoudt en Dashenko Ricardo brachten Curaçao Neptunus vanavond al in de eerste inning op voorsprong. Die voorsprong gaven de Rotterdamse honkballers onder leiding van pitchers Diegomar Markwell, Berry van Driel,  Kevin Kelly en Loek van Mil niet meer uit handen. Uiteindelijk trok de thuisplaat met 4-3 de winst naar zich toe. Ook L&D Amsterdam had zich met winst kunnen plaatsen voor de Holland Series. De ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus probeerde het tij nog te keren. Dat leek te lukken toen Michael Duursma met een tweehonkslag twee punten binnensloeg en Amsterdam terugbracht tot 4-3. Maar de Rotterdamse bullpen gooide hierna de deur in het slot. L&D Amsterdam kan zich bij winst zaterdag alsnog plaatsen voor de Holland Series.

Lastige zaak

In Hoofddorp bleef ook Vaessen Pioniers nog in de race voor een plaats in de Play-Offs. De honkballers van hoofdcoach Dè Flanegin keken in de zesde inning van de thuiswedstrijd tegen nummer vier Kinheim nog tegen een 1-4 achterstand aan. Maar in de zevende inning ontsnapte Vaessen Pioniers alsnog aan uitschakeling. Nadat Brian Raap in de gelijkmakende zesde slagbeurt met een tweehonkslag al het verschil had verkleind tot 2-4, sloeg een inning later Chris Garia met volle honken de twee gelijkmakende punten over de thuisplaat. Zelf kon hij even later zijn ploeg voor het eerst dit duel op voorsprong brengen na een grondbal van Mervin Gario.

Aan die stand kwam in de laatste inning geen verandering meer. Zowel in de achtste als negende inning werd een speler van Kinheim op de honken uitgeschakeld, achtereenvolgens door een pick-off en door uit bij stelen. Door de overwinning heeft Vaessen Pioniers het verschil met L&D Amsterdam verkleind tot twee punten. Niettemin blijft plaatsing voor de Holland Series voor de Hoofddorpse ploeg een lastige zaak. Niet alleen moet Pioniers aankomend weekeinde beide wedstrijden tegen Kinheim winnen, maar moet ook L&D Amsterdam beide wedstrijden tegen het inmiddels voor de finale geplaatste Curaçao Neptunus verliezen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse