Honkbal

Dutchies around the World (14)

Dutchies around the World (14)

DatW - cover

Deze week in Dutchies around the world aandacht voor Rick van den Hurk, Shairon Martis, Curt Smith, Sherman Lacrus, Sicnarf Loopstok, Kalian Sams en Gianfranco Wawoe.

Rick van den Hurk
Zoals bekend staat Rick van den Hurk nog steeds niet op het active roster van de Fukuoka Softbank Hawks. Rick had last van diverse klachten, waaronder aan zijn heup/lies. Hierdoor werd hij aan verschillende onderzoeken onderworpen. Op 10 augustus gooide hij zijn eerste innings in een zogenaamde “rehab assignment”. In de wedstrijd met het Ni-Gun team (minor league team) van de Hawks gooide hij drie innings waarin hij 27 pitches gooide, een honkslag toestond en vier keer drie slag gooide. Enkele dagen later zou Rick zijn volgende rehab game gooien, maar die werd uitgesteld omdat men zich zorgen maakte over zijn voortgang en conditie. Deze melding werd op 16 augustus naar buiten gebracht door de Hawks. De verwachting is nu dat hij tussen zeven en tien dagen na deze melding weer zal gaan gooien. De kans is dus groot dat hij in de komende dagen weer op de heuvel zal staan voor het Ni-Gun team van de Softbank Hawks. De regels van de NPB schrijven voor dat als Rick deze wedstrijd goed doorkomt en de Hawks zouden hem weer op hun roster willen zetten, dat dat pas begin september kan.

Shairon Martis
Shairon Martis maakt een wat wisselvallig seizoen door. Hij wisselt zeer sterke momenten af met minder goede. Zijn W-L record laat dit ook zien: 8 gewonnen wedstrijden en 7 verloren. Shairon begon het seizoen zeer sterk met 2 winstpartijen achter elkaar, waarin hij slechts 1 punt per wedstrijd toestond en een ERA van 1.50 had. Deze werden gevolgd door 2 verliespartijen waarin hij in totaal negen punten toestond en waarin zijn ERA omhoogschoot naar 4.30. Tot nu toe zit in zijn prestaties een regelmatig patroon: 2 gewonnen wedstrijden, gevolgd door 2 verloren wedstrijden met zo nu en dan een (paar) no-decision(s) tussendoor. In zijn laatste drie optredens op de heuvel stond hij per wedstrijd drie punten toe en behaalde hij een overwinning, een no-decision en kreeg hij een keer de L achter zijn naam. Zijn ERA staat nu op een keurige 3.54 en zijn tegenstanders houdt hij op een slaggemiddelde van .266, wat redelijk aan de hoge kant is.

curt smith

Curt Smith in actie voor Lincoln Saltdogs
Foto: ww.saltdogs.com

Curt Smith
Shairon’s teamgenoot Curt Smith draait een behoorlijk constant seizoen waarin zijn slaggemiddelde rond de .350 schommelt (op dit moment .348). Zijn sluggingspercentage staat op .576 en zijn on-base-percentage staat op .410. In de wedstrijd van 23 augustus betrad Curt vier keer het slagperk. Twee keer kreeg hij vier wijd en twee keer wist hij het honk niet te bereiken (vang 9 en vang 6). Eerder deze maand stond Curt in de American Association’s All Star Game. In deze wedstrijd won hij met team North met 5-1. Hij sloeg 1 honkslag en werd een keer met volle honken geraakt door een pitch, waardoor hij een RBI op zijn naam kreeg. In de wedstrijd van 24 augustus tegen de Gary SouthShore RailCats, sloeg Curt 2 uit 5 met een solohomerun.

Sherman Lacrus
Hoewel Sherman Lacrus volgens zijn spelerspagina nog altijd catcher is, heeft hij geen wedstrijd achter de plaat gespeeld. Tot nu toe speelde Sherman al zijn wedstrijden in het outfield. De ‘nieuwe’ outfielder uit Curaçao doet het tot nu toe meer dan verdienstelijk op het verdedigende vlak. In 41 wedstrijden voor de Hickory Crawdads (Texas Rangers, A Full Season) maakte Sherman slechts 1 fout en komt zijn fieldingspercentage op .987. Aan slag gaat het daarentegen minder goed. Hoewel hij in zijn laatste tien wedstrijden zijn slaggemiddelde aardig aan het oppoetsen was (van .226 naar .240) is het inmiddels weer gezakt naar .233. Desalniettemin slaat hij in zijn laatste tien wedstrijden toch een nette .296. In de wedstrijd van gisteren (24 augustus) tegen de Ashville Tourists sloeg Sherman 2 uit 4 waardoor zijn gemiddelde een sprongetje maakte naar .241.

Sicnarf Loopstok
Sicnarf Loopstok werd halverwege de maand juli gepromoveerd van A Full Season niveau naar A Advanced niveau. Dat niveautje hoger doet de Arubaanse catcher blijkbaar weinig aangezien hij in zijn laatste tien wedstrijden .471 slaat. Hiermee krikte hij zijn slaggemiddelde op van .250 naar .295, een flinke verbetering. Hoewel Sicnarf verreweg de meeste wedstrijden achter de plaat zat, heeft hij ook nog op andere posities gespeeld. In het buitenveld speelde hij in twee wedstrijden foutloos. Op het eerste honk maakte hij in vier wedstrijden 2 fouten (.953). Als catcher doet Sicnarf het bijzonder goed. In 37 wedstrijden maakte hij slechts 2 fouten, wat neerkomt op een fieldingspercentage van .994. Van de 40 potentiële honkstelers gooide hij 38% uit.

Kalian Sams
Kalian Sams speelde afgelopen weekeind zijn laatste wedstrijd van dit seizoen voor de Quebec Capitales (onafhankelijk team in de CanAm League). Kalian besloot om vroegtijdig terug naar Nederland te komen om de bij de geboorte van zijn kind te kunnen zijn. In zijn voorlaatste wedstrijd sloeg Kalian 3 uit 3 met een RBI, twee gescoorde punten en een vrije loop. Helaas kon hij de goede reeks van drie wedstrijden met meerdere honkslagen niet voortzetten in zijn laatste wedstrijd. In de partij tegen de Sussex County Miners kwam Kalian in drie slagbeurten niet tot een honkslag en ging hij twee keer met drie slag terug naar de dugout.
De defensieve statistieken zijn een beetje onderbelicht in de CanAm League. Aangezien Kalian inmiddels op de inactive list staat, zijn deze dan ook niet terug te vinden.

Gianfranco Wawoe
Afgelopen maandag is duidelijk geworden dat Gianfranco Wawoe in het volgende seizoen niet meer bij de Bakersfield Blaze (A Advanced, Seattle Mariners) zal spelen. Minor League Baseball maakte op maandag 22 augustus bekend dat deze club en de High Desert Mavericks (de club van Juremi Profar), na dit seizoen zullen verhuizen naar de oostkust en deel gaan uitmaken van de Carolina League (ook A Advanced niveau).
De Mariners hebben inmiddels een meerderheidsbelang in de Modesto Nuts verkregen en zullen hun A Advanced spelers daar het volgende seizoen onderbrengen. Gianfranco laat zich hierdoor niet van de wijs brengen. Met de nummers die hij nu produceert, zal hij waarschijnlijk volgend seizoen niet meer op A Advanced niveau spelen. In zijn laatste tien wedstrijden sloeg Gianfranco .325 waarmee hij zijn seizoensgemiddelde op .300 bracht. Gisteren (24 augustus) sloeg hij 1 uit 3 en scoorde hij een punt tegen de San Jose Giants. De wedstrijd werd overigens met 8-4 verloren door de Blaze. Verdedigend is er nog wel wat te verbeteren aangezien de tweede honkman uit Curaçao in 84 wedstrijden 19 veldfouten maakte. Maar blijkbaar maakt hij toch veel acties op het tweede honk waardoor zijn fieldingspercentage nog altijd op .948 staat.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal