Norbert Jongerius scoort voor Pickles UVV in de tweede inning het eerste punt na een gestolen thuisplaat.

HB Hoofdklasse

HCAW eerste, lijfsbehoud voor Pickles UVV

HCAW eerste, lijfsbehoud voor Pickles UVV

Norbert Jongerius scoort voor Pickles UVV in de tweede inning het eerste punt na een gestolen thuisplaat.

Norbert Jongerius scoort voor Pickles UVV in de tweede inning het eerste punt na een gestolen thuisplaat.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Met nog twee wedstrijden te gaan is HCAW vanavond al voor het eerst winnaar geworden van de Runner-up competitie. Met een overtuigende 6-3 overwinning werd nummer twee De Glaskoning Twins verslagen. In Utrecht kwam Pickles UVV tegen DSS in de achtste inning terug van achterstand om zich als derde ploeg te verzekeren van lijfsbehoud in de hoofdklasse.

De Bussumse honkballers van hoofdcoach Roy Berrevoets wonnen in de Runner-up competitie al viermaal en voegden vanavond op eigen veld tegen promovendus De Glaskoning Twins hun vijfde overwinning aan het totaal toe. HCAW kwam in totaal tot dertien hits en sloeg er daarvan al zes in de eerste inning. Door onder meer een driepunten-homerun van Rossini Frolijk kwam de Bussumse ploeg zodoende vroeg op een 5-0 voorsprong.

De Glaskoning Twins deed met drie punten in de vijfde inning iets terug, maar wist het gat niet verder te verkleinen. In de achtste inning bracht Boyd Tuhumury na zijn driehonkslag de 6-3 eindstand op het scorebord. Ian Delemarre gooide zeven strikeouts in zeven innings en werd uitgeroepen tot winnend pitcher. Met de overwinning is HCAW voor het eerst winnaar geworden van de Runner-up competitie. Vorig jaar ging die eer nog naar DSS. Dit jaar vechten de Haarlemse honkballers echter tegen degradatie. Vanavond werd de Haarlemse ploeg in Utrecht door Pickles UVV zelfs verwezen naar de strijd om promotie/degaradatie.

Taaie tegenstander

De Haarlemse ploeg leek zich aanvankelijk vanavond nog volop in de strijd om lijfsbehoud te mengen. Via zes hits en zeven punten keerden de bezoekers op Sportpark De Paperclip in de vierde inning een 3-0 achterstand om in een 3-7 voorsprong. Pickles UVV, dat aan één overwinning voldoende had om zich na HCAW en De Glaskoning Twins als derde ploeg te verzekeren van lijfsbehoud, bleek een taaie tegenstander. Vanaf de zevende inning begon de ploeg van hoofdcoach Ferenc Jongejan aan een inhaalrace.

Die werd in de achtste inning succesvol afgerond toen de Utrechtse ploeg op vier hits viermaal scoorde. Mike Bazuin bracht met de twaalfde Utrechtse hit zijn ploeg weer op voorsprong voordat een geraakt werper met volle honken en een Haarlemse veldfout de tussenstand brachten op 10-7. DSS maakte het hierna nog wel spannend en verkleinde het verschil tot 10-9, maar met tegenstanders op het eerste en het derde honk wist UVV alsnog het vege lijf te redden en lijfsbehoud in de hoofdklasse veilig te stellen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse