Honkbal

Dodgers roepen Shawn Zarraga op naar MLB

Dodgers roepen Shawn Zarraga op naar MLB

NED-TPE 25Shawn Zarraga in actie voor Team Kingdom of the Netherlands tijdens de Premier 12 (Foto: WBSC)

Gisternacht verscheen de Arubaanse catcher Shawn Zarraga (27) in de dug-out van de Los Angeles Dodgers. Tijdens de wedstrijd tegen de rivaal, San Francisco Giants, werd hij zelfs even benoemd door Vin Scully. Hoe lang Zarraga bij de hoofdmacht van de Dodgers zal blijven is nog maar de vraag, aangezien er vanwege een trade momenteel geen back-up catcher was.

Zarraga begon zijn profcarrière in de organisatie van de Milwaukee Brewers. Hij speelde hier zeven jaar (2008-2014), zijn laatste wedstrijd in een Brewers jersey was tijdens de Arizona Fall League. Hier spelen elk jaar zes teams met een mix van allemaal Minor Leaguers. Elke MLB organisatie stuurt zes prospects naar deze competitie. Zarraga werd in 2014 Europees Kampioen met het Nederlands team en tijdens het Premier12 toernooi eind 2015 joeg de switch-hitting catcher nog een bal over de hekken voor Team Kingdom of the Netherlands. Een paar maanden later mocht hij zich melden bij de Major League Spring Training van de Dodgers in Glendale, Arizona. Dit is niet per sé een teken dat de Major League dicht bij is aangezien er tijdens Spring Training veel catchers nodig zijn om de bullpens van alle pitchers te vangen.

Zarraga begon het seizoen 2016 dan ook bij het AAA team van de Dodgers, de Oklahoma City (OKC) Dodgers. Toen hij tijdens het catchen een bal op zijn hoofd kreeg heeft hij een tijdje op de DL gestaan. De hersenschudding duurde langer dan de geplande zeven dagen maar uiteindelijk kwam Zarraga weer terug achter de plaat. Dit was echter wel in Arizona bij het Rookie League team de AZL Dodgers. Na een aantal wedstrijden te hebben hersteld op het laagste niveau werd Zarraga bij het AA team de Tulsa Drillers geplaatst. Hij had hier een slaggemiddelde rond de .300 en dat was genoeg voor een promotie naar de OKC Dodgers. Donderdag was het moment dus daar, de Arubaanse catcher werd opgeroepen door de Los Angeles Dodgers.

Het is nog lang niet zeker of Zarraga überhaupt zijn Major League debuut zal maken. De reden voor zijn call-up is een trade van de Dodgers en de Philadelphia Phillies. A.J. Ellis (LAD) wordt geruild voor Carlos Ruiz (PHI). Gisterenavond was Ellis al vertrokken uit Los Angeles terwijl zijn vervanging nog niet gearriveerd was. Zarraga was de oplossing… Carlos Ruiz komt hoogst waarschijnlijk vandaag (vrijdag) aan in Los Angeles en dat betekent dus mogelijk meteen weer een degradatie voor Zarraga.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal