Na vier seizoenen vertrekt Ferenc Jongejan bij UVV.

HB Hoofdklasse

Jongejan stopt als hoofdcoach bij Pickles UVV

Jongejan stopt als hoofdcoach bij Pickles UVV

Na vier seizoenen vertrekt Ferenc Jongejan bij UVV.

Na vier seizoenen vertrekt Ferenc Jongejan bij UVV.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Pickles UVV moet op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Ferenc Jongejan heeft de Utrechtse hoofdklasser laten weten na afloop van dit seizoen niet meer terug te keren als hoofdcoach. Aankomend weekeinde speelt hij zijn laatste wedstrijden met Pickles UVV in de Runner-up competitie.

De 37-jarige Jongejan, die tussen 2001 en 2004 vier seizoenen als profhonkballer uitkwam in de organisatie van Chicago Cubs, stond de afgelopen vier jaar als hoofdcoach aan het roer bij de Utrechtse club. Onder zijn leiding eindigde UVV drie seizoenen op rij op een knappe vijfde plaats in de reguliere competitie. De voormalig international heeft UVV laten weten een nieuwe stap te willen zetten in zijn carrière en om die reden zijn taken als hoofdcoach bij Pickles UVV neer te leggen.

“UVV heeft mij de gelegenheid geboden te bouwen aan een team dat attractief en aanvallend honkbal speelt”, laat Jongejan weten. “Veel jonge spelers zijn daardoor stappen verder gekomen. Dat is de grote clubs met grote namen ook opgevallen. Vele talentvolle spelers van UVV zijn daardoor doorgestroomd naar de top vier van Nederland en naar het buitenland.”

Trots

Jongejan werd in september 2012 aangesteld als hoofdcoach van het Utrechtse UVV, dat een jaar eerder terug was gekeerd op het hoogste niveau van Nederland. In de seizoenen 2013 en 2014 leidde hij UVV naar een eerste plaats in de Runner-up competitie. Jongejan: “Voor UVV en mij betekende dat elk jaar puzzelen om een representatief team op de been te zetten. Dat is goed gelukt. Daar ben ik best trots op”,

Momenteel strijdt Pickles UVV met De Glaskoning Twins om de tweede plaats in de Runner-up competitie. Gisteravond wisten de honkballers uit Utrecht met winst op hekkensluiter DSS zich als derde ploeg te verzekeren van lijfsbehoud in de hoofdklasse. Dit weekeinde sluit Pickles UVV het seizoen af met wedstrijden op zaterdag (thuis) en zondag (uit) tegen DSS.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse