Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels deelden zaterdag de punten.

Golden League

Deelnemers plaatsingsronde bekend

Deelnemers plaatsingsronde bekend

Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels deelden zaterdag de punten.

Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels deelden zaterdag de punten.
Foto: © Fred Versluis

Na koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem hebben dit weekeinde ook FysioExpert Olympia Haarlem, DSS en Terrasvogels zich verzekerd van deelname aan de plaatsingsronde. In die ronde strijden de vier beste teams uit de Golden League tijdens de Season Finals om de landstitel.

Terrasvogels boekte de laatste benodigde overwinning om de plaatsingsronde te bereiken zaterdag juist op de kersverse Europees clubkampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem. Op het Noordersportpark in Haarlem gooide voor Sparks Haarlem Kirsten Scheele (5-0-0-0-0) een no-hitter tot zij in de vijfde inning werd gewisseld. Alleen Ella Krommendijk wist na een Haarlemse veldfout in de vierde inning veilig de honken te bereiken. Tot dat moment leek er geen vuiltje aan de lucht. Twee punten van Sparks Haarlem had de ploeg al vroeg op voorsprong gebracht.

In de zesde inning kantelde Terrasvogels echter alsnog de wedstrijd. Eerst sloeg Jesse van Aalst met een tweehonkslag het eerste punt voor haar ploeg binnen. Eén pitch later verdween een diepgeslagen bal van Fiana Finau over de hekken voor zelfs een driepunten-homerun. Sparks Haarlem kon hierna nog wel gelijkmaken, maar in de zevende inning profiteerde Rhowan Stuart van een veldfout om alsnog voor de winst te zorgen: 4-5.

Beste zaken

In de eerste wedstrijd van de dag had Sparks Haarlem nog wel weten te winnen. Pitcher Leonella Elizabeth (5-3-2-1) stond slechts twee honkslagen en één punt toe. Zelf sloeg de Haarlemse ploeg, bij een 1-1 tussenstand, al vijf hits in de vierde inning. Dat leverde acht punten en de 9-1 winst op. Jenny Kinburn en Karin Tuk sloegen in deze slagbeurt met een hit beiden twee ploeggenoten binnen.

De softbalsters van FysioExpert Olympia Haarlem deden dit weekeinde de beste zaken. In de strijd om de tweede plaats in de reguliere competitie van de Golden League boekte de nieuwe Europese bekerkampioen twee overwinningen op zowel De Glaskoning Twins als Talent Team Holland. In Haarlem sloeg de thuisploeg tegen Twins zaterdag in twee wedstrijden hard toe. Pitchers Femke Duffhues en Sheila van der Tang moesten maar liefst dertig honkslagen incasseren. Dat leverde in de eerste wedstrijd al een eenvoudige 8-2 overwinning op.

Hoogtepunten

In het tweede duel wist De Glaskoning Twins beter partij te bieden en werkten de Oosterhoutse softbalsters in de vijfde en zesde inning zelfs een 4-0 achterstand weg. Maar met zeven hits en zes runs trok Olympia Haarlem in de gelijkmakende zesde slagbeurt alsnog de winst naar zich toe: 10-4. Dinet Oosting sloeg in deze slagbeurt met een driehonkslag twee ploeggenoten binnen. Tyla Morrisson deed dat met een tweehonkslag. Voor Olympia Haarlem sloeg Eva Voortman (4 uit 5) vier hits en scoorde ze drie punten.
Vandaag gunde FysioExpert Olympia Haarlem in twee wedstrijden het Talent Team Holland geen enkel punt. Met een 0-9 en 0-7 overwinning werd de tweede plaats in de Golden League verstevigd. Aanvallend zorgden Dinet Oosting en Brenda Beers voor hoogtepunten met een homerun in respectievelijk de eerste en tweede wedstrijd.

Komend weekeinde sluit Olympia Haarlem de reguliere competitie af met twee wedstrijden tegen DSS. Die ploeg wist gisteren met een dubbele overwinning op Tex Town Tigers ook de tweede plaats binnen handbereik te houden. Voor DSS sloegen Belinda White (solo) en Denice van Dijk (+2) in de zevende inning van de eerste wedstrijd homeruns. Die vier punten brachten de 6-15 eindstand op het scorebord. In de tweede wedstrijd timmerde Van Dijk opnieuw de bal over de hekken. Nu deed zij dat bij een 5-2 achterstand en nam ze Areke Spel mee over de thuisplaat. Een tweehonkslag van Nathalie Gosewehr, goed voor nog eens twee runs, leverde een inning later vervolgens ook de tweede zege op: 5-6.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League