De spelers van Storks vieren het kampioenschap in de overgangsklasse.

HB Hoofdklasse

Storks kampioen van de overgangsklasse

Storks kampioen van de overgangsklasse

De spelers van Storks vieren het kampioenschap in de overgangsklasse.

De spelers van Storks vieren het kampioenschap in de overgangsklasse.

Storks heeft vandaag met een 1-0 overwinning op RCH-Pinguins het kampioenschap veroverd in de overgangsklasse. Voor de Haagse club was het al de 25e overwinning van het seizoen, waardoor de honkballers van Storks in het klassement niet meer in te halen zijn door concurrenten Orioles en RCH-Pinguïns.

Met voormalig international Jurrian Koks en oud-hoofdklassespelers waaronder Boudewijn van Elswijk, Tjibbe van Dijk, Jurriaan Dijk en Ricky Voorn had hoofdcoach Aldric Dunlop dit seizoen de beschikking over een zeer ervaren ploeg. Twee andere spelers, Timo van Aanhout en Darryl Jamoena, wonnen vorige maand bovendien met het nationale AAA-team het U18 Europees kampioenschap.

Storks opende het seizoen met een 9-14 overwinning op Double Stars om de eerste plaats in handen te krijgen en gaf die in het restant van het seizoen niet meer uit handen. Na zeven zeges werd pas op zondag 8 mei voor het eerst in het seizoen verloren toen Quick Amersfoort met 3-2 te sterk was.

Seizoensprestatie

Sinds zaterdag 2 juli zijn de honkballers uit Den Haag ongeslagen, waarmee ze inmiddels een serie hebben van tien opeenvolgende overwinningen. Daarmee verbeterden zij de seizoensprestatie van Orioles, dat tussen 24 april en 22 mei negen wedstrijd op rij had gewonnen. In die serie scoorde de Haagse ploeg 69 punten en kreeg het slechts zeven tegen, waarvan drie in de wedstrijd tegen Sparks Haarlem. In de overgangsklasse scoorde Storks in het gehele seizoen veruit de meeste punten (231) en kreeg het de minste punten tegen (89).

Dit weekeinde gunde de koploper Storks geen enkele punt aan RCH-Pinguins, dat inmiddels zeker is van de derde plaats in de overgangsklasse. Zaterdag werd het in Heemstede al 0-3. Vandaag werd door Storks ook de 25e seizoenszege bijgeboekt. Pas in de achtste inning wist de thuisploeg op Sportpark Kijkduin de puntloze wedstrijd open te breken. Het bleek voldoende voor de winst, want in de laatste inning kwam RCH-Pinguins niet meer tot scoren.

Opvolger

Dat was voldoende voor het kampioenschap in de overgangsklasse. Storks is daarmee de opvolger geworden van DSS en De Glaskoning Twins, die de afgelopen twee seizoenen kampioen werden in de overgangsklasse. Beide teams wisten hierna promotie naar de hoofdklasse af te dwingen. Storks kwam eerder tussen 1967 en 1973 en in 1975 en 1979 negen seizoenen uit in de hoofdklasse. De Haagse club heeft eerder al te kennen gegeven af te zien van promotie naar het hoogste niveau. Hierdoor komt de nummer twee uit de overgangsklasse in aanmerking voor de Promotie/Degradatie Series tegen DSS, de nummer acht uit de hoofdklasse.

De kersverse kampioen sluit het reguliere seizoen volgende week af met twee wedstrijden tegen de nummer vijf Onze Gezellen. Achter Storks staat momenteel Orioles op de tweede plaats. De club uit Bergschenhoek wist tot dusver vier wedstrijden minder te winnen en kan daardoor Storks in het klassement niet meer inhalen. Wel is Orioles nog in volle strijd met RCH-Pinguïns om de tweede plaats in de overgangsklasse. Orioles sluit de competitie af met twee wedstrijden tegen de hekkensluiter Double Stars Heiloo. RCH-Pinguins speelt volgende week zaterdag en zondag tegen Sparks Haarlem, de nummer zeven uit de overgangsklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse