EC heren 2016

Adegeest verliest eerste wedstrijd Europa Cup

Adegeest verliest eerste wedstrijd Europa Cup

adegeest hsb

Selectie Adegeest voor de Europa Cup
Foto: Facebook Adegeest

Adegeest speelde vandaag zijn eerste wedstrijd voor European Super Cup Men in Italië tegen Brasschaat Braves uit België. Ondanks een goed begin, waarbij Adegeest 1-0 op voorsprong kwam, werd de derde inning uiteindelijk fataal. Brasschaat Braves scoorden zeven runs en konden een inning later hier nog eens vijf runs aan toevoegen. Na vier innings stond de eindstand van 1-12 in het voordeel van Brasschaat Braves op het scorebord.

De eerste inning begon goed voor Adegeest. Havins kwam op de honken en stal direct het tweede honk. Op een single van Laveist kon Havins vervolgens de score voor Adegeest openen. Met goed pitch- en veldwerk werden vervolgens drie slagmensen uitgemaakt. In zowel de eerste als de tweede inning konden de Belgen hier weinig tegenover zetten.

Fatale derde inning
Maar in de derde inning ging het mis. Havins kwam weliswaar nog wel op de honken, maar werd uitgetikt bij een steelpoging. Zijn volgende teamgenoten gingen uit met drie slag. In de gelijkmakende slagbeurt voor Brasschaat Braves kwamen de Belgen langszij. Diverse hits in combinatie met enkele errors draaiden de rollen om en brachten zeven runs over de thuisplaat voor Brasschaat Braves. Het leverde een tussenstand op van 1-7.

In de vierde inning kon Adegeest geen reactie geven op de dramatisch verlopen inning. Pourier kwam nog wel op de honken, maar ook hij ging uit op een steelpoging. Timmer en Wienia gingen met drie slag naar de kant. Zo kon Brasschaat Braves de opmars voortzetten en scoorden in de gelijkmakende vierde slagbeurt nog eens vijf runs en bracht de eindstand op 1-12.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC heren 2016