EC heren 2016

BSC Quick verliest nipt van Lupi Roma

BSC Quick verliest nipt van Lupi Roma

european super cup herensoftbalIn een spannende wedstrijd die gelijk opging heeft BSC Quick de eerste wedstrijd in de European Super Cup Men nipt met 1-3 verloren van Lupi Roma. In de vijfde slagbeurt van Lupi Roma sloegen de Italianen de twee beslissende runs binnen. Op de sterk pitchende Gervasutti had de slagploeg van BSC Quick weinig in te brengen. De pitcher van Lupi Roma gooide deze wedstrijd 12 strikeouts.

Evenals HSV Adegeest en Hoofddorp Pioniers begon ook BSC Quick goed aan de wedstrijd en scoorden in de eerste slagbeurt direct een run. In de gelijkmakende slagbeurt zetten daar de Italiaanse slagploeg direct een run tegenover om de stand gelijk te trekken. In de volgende twee innings werd er door beide teams niet gescoord.

Zowel in de vierde als in de vijfde inning had BSC Quick de kans om op voorsprong te komen. Met honkslagen van Kadecka en Wouters begon de vierde inning goed voor BSC Quick. Na een wilde worp van de pitcher konden beide heren een honk opschuiven. Met het tweede en derde honk bezet en twee uit kwam Dibelka als pinch-hitter in het veld, maar de sterk pitchende Gervasutti kon hem met drie slag aan de kant zetten. Ook Lupi Roma had kansen om op voorsprong te komen, maar ook zij slaagden hier niet in.

De vijfde slagbeurt begon goed voor BSC Quick. Met nul uit bereikten Beaumont en Dix het tweede en derde honk. Op een grondbal van Lourens richting de korte stop trachtte Beaumont te scoren. Hij werd echter uitgemaakt in zijn poging door de catcher. Enkele slagmensen later waren de honken weer gevuld en met twee uit sloeg Wouters een verre bal naar de middenvelder die gevangen werd. In tegenstelling tot BSC Quick lukte het Lupi Roma wel om op voorsprong te komen. Met een homerun en diverse harde hits konden de Italianen twee runs scoren. In de zevende inning kreeg BSC Quick nog wel de kans om te scoren. De eerste twee slagmannen kwamen nog wel met vier wijd op de honken, maar goed veldwerk van Lupi Roma hield BSC Quick van het scorebord af.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC heren 2016