Honkbal

MLB Report: Vallen en opstaan voor The X-Man

MLB Report: Vallen en opstaan voor The X-Man

Kingdom Report- MLB

Marco Post schrijft voor SportAmerika en houdt wekelijks de prestaties van de helden uit ons Koninkrijk in de Major League Baseball in de gaten. In deze terugkerende reeks somt hij statistieken en highlights van onze helden op en bespreekt hij het laatste nieuws rondom de toppers in de MLB, zoals bijvoorbeeld geruchten over transacties (trades en contracten) en blessurenieuws.

 

Weekoverzicht (maandag 22 augustus t/m zondag 28 augustus)

Knipsel

Nu de honkslagen niet meer vanzelf komen is het tijd voor Xander Bogaerts om aanpassingen te doen. Lees hier het gehele artikel op ESPN. Bogaerts had nog de nodige moeite met de Tampa Bay Rays (2-uit-14, wel een homerun), maar pakte uit tegen de Kansas City Royals. Hij ging 6-uit-13 met één homerun, een RBI ground-rule double en een two-run single. Het vertrouwen aan slag straalde hij ook uit in de verdediging. De 23-jarige shortstop van de Boston Red Sox imiteerde zijn idool Derek Jeter met een prachtige aangooi en verwerkte een rollertje met de blote hand voor de out.

 

Knipsel

Het ging alle kanten op met Kenley Jansen. Hij gaf een homerun op tegen de San Francisco Giants (pas zijn derde dit seizoen) en pakte tegen de Chicago Cubs zijn zesdeblown save van het seizoen. Dan het goede nieuws. De 28-jarige closer van de Los Angeles Dodgers stuurde Ehíré Adríanza van de San Francisco Giants en Matt Szczur en David Ross van de Chicago Cubs terug de dugout in met een strikeout.

 

Knipsel

Een eer voor Didi Gregorius. Hij staat op gelijke hoogte in het team als je kijkt naar WAR (2.4) met de second coming of Babe Ruth: Gary Sanchez. Gregorius ging 3-uit-13 tegen de Seattle Mariners met een ground-rule double en 4-uit-12 tegen de Baltimore Orioles met een RBI-single. De 26-jarige shortstop van de New York Yankees, die op de foto ging met het Little League team uit Curacao, heeft nu een honkslag in negen wedstrijden op rij. En dan ga je ook nog dit soort dingen doen:

 

Knipsel

In de burenruzie met de Washington Nationals lukte het Jonathan Schoop om homerunnummer 20 van het seizoen te slaan. De tweede honkman van de Baltimore Orioles sloot de week af met in totaal zes honkslagen in 26 slagbeurten tegen de Nationals en de New York Yankees, waaronder een RBI-double tegen het lijntje en een RBI-single. Schoop is ook niet te beroerd om zijn uniform vies te maken. Zo ontnam hij Aaron Hicks van een honkslag na een functionele duik.

 

Knipsel

Na een sterke maand juli (.375 slaggemiddelde) is de storm een beetje gaan liggen bij Andrelton Simmons. De 26-jarige tovenaar van de Los Angeles Angels ging 5-uit-12 tegen de Toronto Blue Jays en 2-uit-9 tegen de Detroit Tigers. Goed voor een respectabele .285 slaggemiddelde in de tweede seizoenshelft.

 

Knipsel

Een mindere week voor Jurickson Profar. De alleskunner van de Texas Rangers zat voornamelijk zitvlees te kweken op de bank. In totaal zes slagbeurten tegen de Cincinnati Reds en de Cleveland Indians verzamelde Profar één honkslag. Op zondag begon hij tegen The Tribe ‘eindelijk’ in de basis en dat betaalde zich verdedigend uit met snelle reflexen en de out op Carlos Santana.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal