EC heren 2016

Pioniers beginnen European Super Cup sterk

Pioniers beginnen European Super Cup sterk

european super cup herensoftbalDe eerste wedstrijd van Hoofddorp Pioniers in de European Super Cup is met winst afgesloten. In Italië won de Hoofddorpse formatie met 8-1 van Junior Alpina uit het gastland. Polonius, Dijkhoff en Kwas waren aan slag de belangrijkste mannen en waren samen belangrijk voor zes van de acht runs. Pitcher Olaiz had een sterke dag voor Pioniers op de werpersheuvel.

In de eerste inning kwam Hoofddorp Pioniers direct op een voorsprong door een tweehonkslag van Kwas en bracht daarmee Polonius, die eerder op de honken was gekomen door een honkslag, over de thuisplaat. De gelijkmakende inning voor Junior Alpina bracht geen run op door goed verdedigend werk van Pioniers. Nadat de Hoofddorpse slagploeg met ‘drie op, drie af’ de slagbeurt beëindigden bracht Junior Alpina spanning in de wedstrijd. De eerste twee slagmensen gingen nog wel uit met drie slag, maar daarna zorgden twee keer vier wijd en een geraakt werper voor volle honken. Met een drieslag doorgeschoten bal kon op het eerste honk nog net de laatste nul van de inning worden gemaakt.

Ook de derde slagbeurt voor Hoofddorp Pioniers verliep moeizaam en leverde geen runs op. Junior Alpina kon daarentegen wel scoren en bracht de tussenstand op 1-1. In de vierde inning namen de herensoftballers van Hoofddorp Pioniers afstand van Junior Alpina. Kwas begon met een driehonkslag gevolgd door een geraakt werper en vier wijd en kregen hiermee alle honken bezet. Na vier wijd van Clementia kon Kwas scoren en op een slecht verwerkte grondbal van Flores richting de derde honkman kon Thompson scoren. Tussenstand nu 3-1 in het voordeel van Hoofddorp.

Met name de vijfde inning was belangrijk voor Hoofddorp Pioniers. Polonius startte sterk met een single en Dijkhoff sloeg vervolgens de bal over de hekken voor twee runs. Ook Raap sloeg een homerun met Kwas op de honken. De zesde inning bracht ook nog een run over de thuisplaat en zo won Hoofddorp uiteindelijk met 8-1 Junior Alpina. Aan slag waren vooral Polonius (3 uit 4), Dijkhoff (2 uit 4) en Kwas (2 uit 3) belangrijk. Op de werpersheuvel had Olaiz een goede dag met 10 strikeouts.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC heren 2016