Damishah Charles aan slag tijdens de eerste editie van de All Star Game in 2015.

All Star Game 2016

Selecties voor All Star Game bekend

Selecties voor All Star Game bekend

Damishah Charles aan slag tijdens de eerste editie van de All Star Game in 2015.

Damishah Charles aan slag tijdens de eerste editie van de All Star Game in 2015.
Foto: © Rob Jelsma

Dinet Oosting van FysioExpert Olympia Haarlem en Maxime van Dalen van Oolders Omaco Sparks Haarlem voeren hun teams aan tijdens de All Star Game op zondag 4 september in Utrecht. Beide Europees clubkampioenen zijn met zeven speelsters hofleverancier voor de jaarlijkse strijd tussen Team Red en Team Blue.

Met Dinet Oosting heeft Team Blue de beste slagvrouw uit de Golden League binnen de gelederen. De speelster van FysioExpert Olympia Haarlem kwam in 32 wedstrijden tot 53 honkslagen (.546). In totaal vaardigt Olympia Haarlem zeven speelsters af voor Team Blue, dat zondag in Utrecht onder leiding staat van manager Stanley Doney (FysioExpert Olympia Haarlem) en coaches Nick Braakman (Terrasvogels) en Frank Zaal (De Glaskoning Twins). Daarmee is Olympia Haarlem hofleverancier. De andere speelsters uit Team Blue zijn afkomstig van Terrasvogels (5) en De Glaskoning Twins (4).

Ook koploper Oolders Omaco Sparks Haarlem vaardigt zeven speelsters af voor de All Star Game. Team Red is verder samengesteld uit speelsters van Tex Town Tigers (2) en DSS (2). Vanwege diverse afmeldingen is ook Laura Arp in het team opgenomen. Zij komt dit seizoen voor UVV uit in de Silver League. De beste slagvrouw uit de Golden League in Team Red is Maxime van Dalen, die met een gemdidelde van .478 op de vierde plaats staat in het klassement. De winnaar van de eerste editie van de All Star Game staat onder leiding manager Peter van Dalen (Oolders Omaco Sparks Haarlem) en coaches Norman Ames (DSS) en Stanley Kock (Tex Town Tigers).

Debuut

Veertien speelsters maken hun debuut tijdens de All Star Game, waaronder vier speelsters van promovendus De Glaskoning Twins. Ook voor internationals Leonella Elizabeth en Shareday Christina wordt het hun eerste All Star Game. Dertien speelsters staan zondag voor de tweede keer in hun carrière aan de start van een All Star Game.

De All Star Game wordt zondag om 11.00 uur voorafgegaan door de Homerun Derby. Om 12.00 uur starten de teams aan de warming-up en om 13.50 uur worden de speelsters voorgesteld. De eerste bal van de All Star Game wordt vervolgens om 14.00 uur gegooid. Na afloop van de wedstrijd tussen Team Red en Team Blue wordt de prijs voor de Meest Waardevolle Speelster uitgereikt. Vorig jaar ging die onderscheiding naar Nadine Marinus, die uitkwam voor Team Blue. Winnaar van de eerste All Star Game werd Team Red, dat via punten in de eerste en vierde inning de wedstrijd in zeven innings met 5-2 won.

Selectie Team Red:
Virginie Anneveld (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Laura Arp (UVV)
Anne Blaauwgeers (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Maxime van Dalen (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Leonella Elizabeth (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Nathalie Gosewehr (DSS)
Jessica Hall (UVV)
Annemiek Jansen (Tex Town Tigers)
Jenny Kinburn (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Svenja de Lincel (DSS)
Kirsten Scheele (Oolders Omaco Sparks Haarlem)
Myrthe Smid (Tex Town Tigers)
Karin Tuk (Oolders Omaco Sparks Haarlem)

Selectie Team Blue:
Manon van Alebeek (De Glaskoning Twins)
Brenda Beers (FysioExpert Olympia Haarlem)
Danielle Bonnet (Terrasvogels)
Sophie Bugter (De Glaskoning Twins)
Shareday Christina (FysioExpert Olympia Haarlem)
Lizzie Clarijs (Terrasvogels)
Lieke Duffhues (De Glaskoning Twins)
Malou van Dusschoten (Terrasvogels)
Fiana Finau (Terrasvogels)
Kimberly Jones (Terrasvogels)
Sandy Lauwers (De Glaskoning Twins)
Tyla Morrisson (FysioExpert Olympia Haarlem)
Dinet Oosting (FysioExpert Olympia Haarlem)
Rachel van Veen (FysioExpert Olympia Haarlem)
Mariëlle Vleugels (FysioExpert Olympia Haarlem)
Eva Voortman (FysioExpert Olympia Haarlem)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in All Star Game 2016