Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.

All Star Game 2016

Tuk verdedigt titel tijdens Homerun Derby

Tuk verdedigt titel tijdens Homerun Derby

Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.

Karin Tuk aan slag tijdens de Homerun Derby van de All Star Game.
Foto: © Rob Jelsma

Karin Tuk verdedigt zondag 4 september haar titel tijdens de Homerun Derby van de All Star Game. Vorig jaar sloeg de speelster van Oolders Omaco Sparks Haarlem maar liefst zestien homeruns. Later deze week neemt de titelverdedigster het op Sportpark De Paperclip op tegen Maxime van Dalen, Kimberly Jones en Dinet Oosting.

Ook tijdens de tweede editie van de Homerun Derby is Karin Tuk de grote favoriet. Sinds 2012 won de catcher vier jaar op rij de titel voor de meeste homeruns in de Nederlandse competitie. In 2013 deed ze dat zelfs met een record van tien homeruns. Op 30 april van dit jaar sloeg Tuk in de wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem de 45e homerun uit haar carrière en verbrak daarmee opnieuw een record in de hoogste softbalcompetitie van Nederland. Inmiddels staat de teller voor Tuk dit seizoen op vijf.

Vorig jaar troefde Tuk in de Homerun Derby haar ploeggenoot Chantal Versluis af. Tuk kwam zelf tot maar liefst zestien homeruns, terwijl Versluis bleef steken op acht homeruns. Achter de twee speelsters van kampioen Sparks Haarlem eindigden Laura Wissink (Tex Town Tigers) en Alyssa Dronenburg (Alcmaria Victrix) met respectievelijk vijf en vier homeruns op de derde en vierde plaats.

Beste slagvrouw

Van die vier deelneemsters keert alleen de titelverdedigster terug voor de tweede editie van de Homerun Derby. Zondag neemt de catcher van Oolders Omaco Sparks Haarlem het op Sportpark De Paperclip op tegen haar ploeggenote Maxime van Dalen, Terrasvogels-speelster Kimberly Jones en Dinet Oosting. Oosting sloeg tijdens de afgelopen European Cup Winners Cup nog de meeste homeruns en werd na afloop van dat toernooi uitgeroepen tot beste slagvrouw. In de Golden League sloeg de speelster van FysioExpert Olympia Haarlem dit seizoen twee homeruns, evenveel als Jones. Van Dalen kwam voor Sparks Haarlem tot één homerun.

In het klassement met de meeste homeruns in de Golden League gaat Laura Wissink met zes homeruns aan de leiding. De speelster van Tex Town Tigers is echter verhinderd om in Utrecht aan de start te verschijnen. De Homerun Derby gaat zondag om 11.00 uur van start. Drie uur later wordt op het softbalveld van het complex van UVV de All Star Game gehouden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in All Star Game 2016