EC heren 2016

Dag 2 European Super Cup Men

Dag 2 European Super Cup Men

 

110816_header_escm_softbal

Gisteren moesten de drie Nederlandse teams (Adegeest, Pioniers en Quick) flink aan de bak met elk twee wedstrijden op een pittige tweede speeldag van de Europa Cup. Daar waar de eerste speeldag leidde tot verliezen voor Quick en Adegeest en een overwinning voor de Pioniers, zijn de resultaten op deze tweede dag wisselvallig. Scores zijn veelal overtuigend, maar vallen niet altijd uit in het voordeel van de Nederlandse heren.

Pioniers walsen over Magos
De tweede dag van de Europa Cup start voor de Hoofddorp rooskleurig met een verpletterende overwinning op het team uit Tenerife, Magos. De eerste inning ging nog wel gelijk op met vier runs voor Magos, die meteen gecounterd konden worden met vier runs voor de Pioniers. Daarna moest Magos zijn meerdere erkennen in de Pioniers die in de hierop volgende twee inningen maar liefst 15 runs pakten met onder andere homeruns van Kwas en Wester. Er werd maximaal gebruik gemaakt van het slordige veldwerk van Magos, en de vele fouten zorgden voor een regen aan runs met een eindscore van 19-4 en een tweede overwinning in de Cup voor de Hoofddorp Pioniers

Adegeest wint goedmaker tegen Cavigal Nice
Ook Adegeest weet net als de Pioniers de tweede dag te beginnen met fikse overwinning op het Franse team uit Nice. Zo wordt in de eerste inning Nice aan slag kort gehouden zonder score, waarna de eerste slagman van Adegeest, Havins, de wedstrijd opent met een homerun en de eerste run. Dit worden er uiteindelijk drie in de eerste inning, waarna met een toevoeging van nog 6 runs in de tweede inning de wedstrijd wordt beslist in de derde inning met een tussenstand van 15-1. En nadat ook in het begin van de vierde inning Nice slecht één run weet te pakken, kunnen de heren uit Adegeest een verdiende overwinning noteren.

Spectrum te sterk voor BSC Quick
De tweede wedstrijd van BSC Quick gaat de boeken in als een pitcher-wedstrijd, waarbij Spectrum Praag helaas als overwinnaar uit de bus wist te komen. Met negen strikeouts aan de kant van Spectrum tegen acht strikeouts van de hand van Koster was er in de zeven inningen durende wedstrijd weinig te beleven. Toch wist Spectrum meer punten te sprokkelen dan Quick dankzij een overtuigende laatste inning waarin de score, die tot dan toe op 1-3 was blijven hangen, veranderde in een verlies van 1-8 tegen het team uit Praag.

BSC Quick pakt eerste winst tegen Pessac Panteres
Daar waar Quick in de eerste twee wedstrijden de winst moest laten liggen, kon in de derde wedstrijd tegen Pessac Panteres de slechte start een klein beetje goedgemaakt worden met een nipte overwinning op de Fransen. Het team startte met een veelbelovende eerste inning op een 5-1 voorsprong maar zwakte helaas later in de wedstrijd weer af. Toch was de sterke start voldoende om de voorsprong tot het einde vol te houden. Een homerun van Wouters en scherp werk op de honken zorgden ervoor dat de stand met 7-5 in het voordeel van Quick eindigde.

Ook derde wedstrijd gewonnen door Pioniers
Tegen het Tsjechische Tempo krijgen de Pioniers het voor elkaar om de winst te behalen zonder een run toe te laten aan de kant van de tegenstander. Na de twee eerdere overwinningen staan de heren zelfverzekerd op het veld in een wedstrijd die 4 inningen lang vrij gelijk op ging met een 2-0 voorsprong voor de Pioniers. In de vijfde inning laten de Pioniers echter zien hoe ze ook de eerdere twee wedstrijden winnend afsloten en worden er maar liefst 8 runs binnengeslagen met mooie hits over left field die Tempo niet op tijd konden verwerken. Een homerun van Dijkhoff trekt ook Delfina nog binnen en met 10-0 schrijven de Pioniers hun derde overwinning bij.

Eagles te sterk voor Adegeest
De eerdere overwinning op Nice stond helaas voor Adegeest niet garant voor nieuw succes tegen de Eagles in een wedstrijd waarbij de timing steeds net niet leek te kloppen bij de heren uit Voorschoten. Een eerste inning eindigt voor Adegeest met een strikeout en twee vangballen vrij snel, waarna de Eagles direct in hun eerste slagbeurt een onoverkomelijke klap toebrachten door de tussenstand op 0-10 te zetten na de eerste inning. Verschillende wild pitches geven de Eagles de kans om hun honkposities vast te zetten, en wanneer daar vervolgens een homerun van Prochazka op volgt is het hek van de dam. Adegeest lijkt zich later in de wedstrijd nog te herpakken en vecht zich terug naar 8-11 in een vijfde inning waarin de pitcher van de Eagles het laat afweten en dankzij vier wijd de honken vol raken. Helaas wordt de stijgende lijn niet doorgezet in de laatste inningen en eindigt de wedstrijd op 8-15 in het voordeel van de Eagles.

 

Ook vandaag zullen alle drie de teams twee keer aan moeten treden in wedstrijden tegen teams die met net zulke wisselvallige resultaten op het veld hebben gestaan. Mogelijkheden genoeg om alsnog een vuist te maken in het geval van Quick en Adegeest, die met twee verliezen elk iets goed te maken hebben. En natuurlijk veel hoop voor de Hoofddorp Pioniers die zich tot nu toe van hun beste kant wisten te tonen door alle wedstrijden te winnen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC heren 2016