EC heren 2016

Dag 3 European Super Cup Men

Dag 3 European Super Cup Men

 

110816_header_escm_softbal

De derde speeldag van de European Super Cup for Men startte met vroege wedstrijden voor Pioniers en Quick, terwijl Adegeest pas in de middag zich hoefde te melden. De wisselvallige resultaten van de twee laatstgenoemde twee teams zorgden ervoor dat ze happig waren om de twee wedstrijden op de planning van vandaag naar zich toe te trekken. Lees verder om te zien of dat ook lukte.

Quick bij het spits af tegen Deense Bulls
In een twee uur durende wedstrijd in de brandende ochtendzon kreeg Quick het niet voldoende voor elkaar om de pitcher van de Bulls te bespelen.Deze gooide in de zes inningen maar liefst elf strike-outs en wist zo de slagbeurten van Quick snel te eindigen. De enige twee runs die behaald werden, kwamen binnen als verdienste van een dubbel van Beaumont en fouten in het Deense veld. En al ging de wedstrijd verder gelijk op, waren de runs die Bulls in de eerste drie inningen wist te scoren aan de hand van onder andere een homerun van Simonsen, teveel voor Quick. De score eindigde op 2-8 in het derde verlies voor de Amersfoortse club.

Pioniers behoudt winning streak versus Chicaboos
Pioniers liet tot nu toe in het toernooi volledige overtuiging in eigen kunnen zien met een ononderbroken winning streak en monsterscores. Dit was woensdagochtend niet anders tegen het Belgische Chicaboos, waarbij een eerste inning met een 5-2 voorsprong een voorspelling bleek te zijn voor de rest van de pot. Het veld van de Chicaboos kreeg geen grip op de hits van de Pioniers en maakte fouten genoeg om van te profiteren. Voeg daar nog homeruns van de hand van Kwas (3RBI in de eerste inning) en Dijkhoff (2RBI in de tweede inning) aan toe en je krijgt een partij waarbij Chicaboos Dijkhoff later in het spel zelfs expres liet lopen in plaats van slaan. De eindscore van 16-9 was dan ook geen verrassing, en zorgt ervoor dat ook de vierde wedstrijd als winst geteld kan worden voor Pioniers.

Adegeest moeite met Tsjechisch U23
Met slechts één overwinning onder de riem meldde Adegeest zich na de middag voor een vierde wedstrijd tegen het jonge team uit Tsjechië. Acht strikeouts in vijf inningen kreeg het team uit Voorschoten tegen zich, en sterk fielden aan de Tsjechische kant voorkwam verder dat Adegeest voorbij het derde honk kon komen. Zonder punten moest Adegeest toezien hoe de 0-5 scoren van de eerste inning uitgebouwd werd naar een derde verlies met 0-9 tegen de Tsjechische heren.

Success voor Quick tegen Medvedi
Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Dat Quick al drie verliezen te verduren had, was niet te merken in de vijfde pot die woensdag gespeeld werd in de namiddag. Pitcher Koster was in de wedstrijd onverslaanbaar voor de Croaten en kon maar liefst 12 spelers terug naar de dugout sturen met strikeouts. Aan slag liet Quick zien waar de sprinttrainingen goed voor waren door keer op keer honken te stelen en maximaal gebruik te maken van verschillende wild pitches. Een initiële gelijkstand van 2-2 na de tweede inning bouwde zich uit naar een steeds grotere voorsprong en eindigde in een 9-2 winst voor Quick.

Pioniers wervelen langs de Hurricanes
Tot nog toe wisten de Pioniers elke wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit veranderde ook bij de tweede wedstrijd van dag drie niet, al was er voor de Deense Hurricanes duidelijk wat meer moeite nodig dan bij voorgangers. Dijkhoff speelde echter een koninklijke wedstrijd voor de Pioniers en wist maar liefst vijf punten binnen te slaan. Hieronder mag hij een grand slam in de zevende inning scharen, waarmee hij een 6-8 achterstand wist om te turnen naar een overwinning die anders zomaar het eerste verlies had kunnen zijn. De score eindigde dankzij Dijkhoff in een stand van 10-8 in een wedstrijd die zomaar anders had kunnen uitpakken voor het team uit Hoofddorp. Hulde!

Adegeest wint pitcherbattle tegen Gladsaxe niet
Om half zes was het de beurt aan Adegeest om te starten aan alweer de vijfde wedstrijd van het toernooi. Het Deense Gladsaxe bracht met pitchers Zofka een dusdanig grote uitdaging mee dat de zeven strikeouts gegooid door eigen pitcher Baanen niet voldoende waren. Zofka wist er namelijk 15 te gooien in de wedstrijd. De toeschouwers kregen weinig te zien in het veld, want het was maar magertjes qua hits deze wedstrijd. Runs waren al helemaal schaars, want buiten twee runs (voor Gladsaxe) in de tweede, en wat runs in de 5e en 7e inning was er niemand op de honken te bekennen. De score van 1-3 betekende echter wel alweer het vijfde verlies voor Adegeest die zich dit toernooi niet hard lijkt te kunnen maken.

 

Later vandaag staat de tweede speelronde van het toernooi alweer bijna op de agenda. Eerst speelt Adegeest tegen de Panteres waar Quick eerder het toernooi al niet van kon winnen. Pioniers komen uit tegen Spectrum (waar Quick ook de overwinning liet liggen). De tegenstander van Quick is afhankelijk van de winnaar uit de pot tussen Eagles en Tempo.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC heren 2016