Dudley Leonota (links) en Dashenko Ricardo (rechts) hadden een belangrijk aandeel in de winst.

FIBT 2016

Koninkrijksteam start met winst

Koninkrijksteam start met winst

Dudley Leonota (links) en Dashenko Ricardo (rechts) hadden een belangrijk aandeel in de winst.

Dudley Leonota (links) en Dashenko Ricardo (rechts) hadden een belangrijk aandeel in de winst.
Foto: © Robert Bos

Het Nederlands Koninkrijksteam is het France International Baseball Tournament vanmiddag begonnen met een 12-4 overwinning op Duitsland. De titelverdediger scoorde zesmaal in de vijfde inning om de wedstrijd te beslissen. Voor Oranje sloegen Randolph Oduber en Dudley Leonora homeruns.

De Duitse honkballers waren gisteren op de openingsdag van de tweede editie van het toernooi in Sénart nog goed begonnen. Frankrijk, vorig jaar nog verliezend finalist, werd met 8-6 verslagen. Catcher Chris Howard sloeg met onder meer een tweehonkslag en een solohomerun drie van de Duitse punten binnen.

Ook op het pitchen van de ervaren Diegomar Markwell begon Duitsland voortvarend. Al in de eerste slagbeurt moest de pitcher van Curaçao Neptunus een punt incasseren na drie Duitse hits. Randolph Oduber werkte die achterstand met een solohomerun in de eerste inning nog wel weg, maar in de derde inning sloeg Duitsland andermaal toe. Nu verdwenen ballen van Max Boldt en Shawn Larry over de omheining voor solohomeruns.

Voorsprong

Hierna gooiden de Nederlandse pitchers echter de deur in het slot. In het restant van de wedstrijd stonden Markwell, Berry van Driel, Bayron Cornelisse en Jim Ploeger, die vlak voor de start van het toernooi alsnog aan de selectie was toegevoegd, nog maar één honkslag toe. Op die klap van Philip Schulz scoorde Shawn Larry, op de honken gekomen door de enige veldfout van de wedstrijd het vierde Duitse punt. Toen had het Koninkrijksteam de wedstrijd echter al naar zich toegetrokken.

Vanaf de vierde inning draaide Oranje in twee slagbeurten tijd de 1-3 achterstand om in een 11-3 voorsprong. Op het pitchen van de Duitse Cubaan Enorbel Marquez verkleinde Dwayne Kemp de achterstand in de vierde Nederlandse slagbeurt met een tweehonkslag waarop Yurendell de Caster (honkslag) en Gianison Boekhoudt (vier wijd) konden scoren. Zelf liep Kemp een punt binnen op een hit van Dashenko Ricardo.

Homerun

In de vijfde inning volgden zelfs zes punten, waarvan drie werden binnen geslagen door Dudley Leonora. De speler van Kinheim sloeg de vierde homerun van de wedstrijd. Na een elfde Nederlandse punt in de zesde inning bepaalde Leonora met een tweehonkslag in de zevende inning de eindstand op 12-4.

Aanvallend was het Nederlands Koninkrijksteam, twee maanden geleden nog overtuigend winnaar van de Honkbal Week Haarlem, een paar maten te groot voor de Duitse ploeg van manager Martin Helmig.  Oranje kwam tot elf hit, waarvan drie voor Yurendell de Caster (3 uit 5). Dashenko Ricardo (2 uit 4) en Dudley Leonora (2 uit 4) hadden met respectievelijk drie en vier binnengeslagen punten een belangrijk aandeel in de winst. Na afloop van de wedstrijd werd Ricardo uitgeroepen tot Man of the Match.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in FIBT 2016