Rikkert Faneyte in actie voor de oud-internationals tijdens de Third Series van 2014.

Honkbal

Rikkert Faneyte naar Old Star Game

Rikkert Faneyte naar Old Star Game

Rikkert Faneyte in actie voor de oud-internationals tijdens de Third Series van 2014.

Rikkert Faneyte in actie voor de oud-internationals tijdens de Third Series van 2014.
Foto: © Alfred Cop

Een aantal dagen voor de start van de Old Star Game hebben de Oud-internationals een speler van formaat aan de selectie toegevoegd. Op Sportpark De Paperclip in Utrecht verschijnt aanstaande zondag ook voormalig Major Leaguer Rikkert Faneyte aan de start van de wedstrijd tegen een team van Oud-UVV’ers.

Eerder werd al de selectie met oud-internationals bekendgemaakt, die zondag 4 september vanaf 12.00 uur in actie komt tijdens de Old Star Game. Behalve de 47-jarige Rikkert Faneyte is ook de 53-jarige pitcher René Rijst aan het team toegevoegd.  Op 46-jarige leeftijd gooide Rijst nog in de hoofdklasse. In totaal kwam hij in een recordaantal van 28 seizoenen uit op het hoogste niveau. Tussen 1985 en 2000 kwam hij bovendien uit voor het Nederlands team.

Faneyte is nog altijd één van de zes spelers, die vanuit de Nederlandse competitie de overstap hebben kunnen maken naar de Major League. Hij kwam van 1993 tot en met 1996 in tachtig wedstrijden uit voor San Francisco Giants en Texas Rangers. Met Oranje nam hij onder meer deel aan de Olympische Spelen van 1988 en 2000. Hij speelde in totaal 87 interlands.

Met de toevoeging van Faneyte en Rijst krijgen coaches Karel Crouwel en Frank Koot nog twee voormalig Meest Waardevolle Spelers uit de Nederlandse hoofdklasse tot hun beschikking. Faneyte werd in zowel 1987 als 1999 uitgeroepen tot MVP van de hoofdklasse. Rijst verdiende die onderscheiding in 1989. De andere MVP’s in de selectie van Oud-internationals zijn Michael Crouwel (1996 en 1997), Bas de Jong (2013 en 2014) en Jurjan Koenen (2003).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal