Kimberley Jones aan slag voor Terrasvogels.

Golden League

Dubbele winst voor Terrasvogels

Dubbele winst voor Terrasvogels

Kimberley Jones aan slag voor Terrasvogels.

Kimberley Jones aan slag voor Terrasvogels.
Foto: © Terrasvogels

In de strijd om de tweede plaats heeft Terrasvogels vandaag geen fout gemaakt. De ploeg uit Santpoort-Zuid boekte twee overwinningen (4-5 en 3-5) op nummer zes Tex Town Tigers. In verband met de All Star Game in Utrecht waren het de enige wedstrijden in de Golden League dit weekeinde.

Op Sportpark De Kroetkotten in Enschede sloeg Tex Town Tigers in de eerste wedstrijd meer honkslagen, maar besliste Terrasvogels de wedstrijd toen de ploeg viermaal scoorde in de vierde inning. Jessica Waasdorp opende de slagbeurt met een tweehonkslag, waarna Rhowan Stuart en Lizzie Clarijs met eveneens tweepitters elk twee ploeggenoten binnensloegen. Het leverde een 0-5 voorsprong op.

Tex Town Tigers gaf zich niet zomaar gewonnen. Via onder meer een driepunten-homerun van Laura Wissink in de vijfde inning kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. In de zevende inning kreeg Tex Town Tigers bij een 4-5 achterstand zelfs nog loopsters op alle honken. Maar Terrasvogels slaagde erin de minimale voorsprong vast te houden: 4-5.

Tweede winst

In het pitchersduel tussen Malou van Dusschoten (5-4-7-2) en Lindsey Meadows (5-0-9-2) boekte Terrasvogels ook de tweede winst van de dag. Opnieuw namen de bezoeksters het initiatief. Kimberly Jones kon na haar honkslag in de eerste inning de score openen. Via tweehonkslagen van Rhowan Stuart, Fiana Finau en Lisa Waasdorp liep Terrasvogels in de twee volgende innings uit naar een 0-4 voorsprong.

Pas in de zevende inning, bij een 0-5 achterstand, kwam de aanval van Tex Town Tigers tot leven. Geholpen door drie keer geraakt werpster en twee veldfouten scoorden de softbalsters uit Enschede driemaal. Twee van die punten werden binnengeslagen door Laura Wissink. Verder dan dat liet Terrasvogels het niet komen.

Tweede plaats

Door de twee overwinningen van Terrasvogels blijft de strijd om de tweede plaats ongemeen spannend. Volgende week wordt de reguliere competitie van de Golden League beslist. FysioExpert Olympia Haarlem verdedigt haar tweede plaats in twee wedstrijden tegen DSS. Terrasvogels treft zaterdag opnieuw tweemaal Tex Town Tigers en speelt zondag nog eens twee wedstrijden tegen Talent Team Holland.

Als zowel Olympia Haarlem als Terrasvogels al hun wedstrijden winnen, volgt een beslissingswedstrijd om de tweede plaats. Die tweede plaats levert het thuisvoordeel op in het eerste weekeinde van de Season Finals. Terrasvogels en Olympia Haarlem stonden dit seizoen al zes keer eerder tegenover elkaar. De ploeg van hoofdcoach Nick Braakman won vier van deze wedstrijden tegen Olympia Haarlem.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League