Honkbal

Dutchies around the World (15)

Dutchies around the World (15)

DatW NPB
Deze week in Dutchies around the world aandacht voor Roger Bernadina, Jiandido Tromp, Juan Carlos Sulbaran, Juremi Profar, Chadwick Tromp, Stijn van der Meer en Denzel Richardson. Het minor league zit er bijna op. Nog even en de play offs beginnen weer.

Roger Bernadina
De Las Vegas 51s (AAA, New York Mets) zijn zo goed als uitgeschakeld voor een plek in de play-offs. Als ze nog 1 wedstrijd verliezen dan is de afstand tussen hen en de nummer 1 van Pacific Southern Divisie van de Pacific Coast League, de El Paso Chihuahuas, niet meer in te halen. Roger Bernadina’s prestaties lijken door het mindere spel van de 51s beïnvloedt te worden. Ondanks dat hij toch wel zijn honkslagen bij elkaar sprokkelde, sloeg hij slechts 7 uit 32 in de laatste tien wedstrijden (.219). Hiermee zakte zijn slaggemiddelde naar .287. Verdedigend blijft Roger het onverminderd goed doen. In 99 wedstrijden maakte hij slechts vier veldfouten, wat neerkomt op een fieldingspercentage van .981.

Jiandido Tromp
Inmiddels heeft Jiandido Tromp 56 wedstrijden op A Advanced niveau gespeeld voor de Clearwater Threshers (Philadelphia Phillies). Op A Full Season niveau sloeg Jiandido een keurige .274, maar een treedje hoger heeft hij het toch wel moeilijk. In de Florida State League sloeg Jiandido in de laatste tien wedstrijden slechts .184, waarmee zijn gemiddelde duikelde van .246 naar .239. In 42 wedstrijden maakte de Arubaanse outfielder nog geen enkele fout. De Threshers zijn nog in de race om een plek in de play-offs, maar met twee wedstrijden achterstand op de nummer 1 van de Noordelijke divisie, de Dunedin (spreek uit Dun – i – din) Blue Jays, kunnen ze zich niet al te veel verliespartijen meer veroorloven.

Juan Carlos Sulbaran
Juan Carlos Sulbaran verloor op 27 augustus zijn vierde wedstrijd van het seizoen, waarmee zijn W-L record nu op 3-4 staat. In die wedstrijd tegen de Tulsa Drillers stond de 26 jarige pitcher uit Curacao 4.1 innings op de heuvel. Hierin stond hij 7 punten toe, waarvan 6 verdiend. Tevens gooide hij twee wilde worpen, vier maal vier wijd en vier maal drie slag. Door de vele punten die hij in deze wedstrijd tegen kreeg, is zijn ERA gestegen van 3.74 naar 4.16. Ondanks dat zijn club, de Springfield Cardinals momenteel stijf onderaan staan, gaan ze toch naar de play-offs van de Texas League (AA). Dit komt omdat de Cardinals de eerste helft van het seizoen hebben gewonnen.

Juremi Profar
Juremi Profar gaat ook met zijn club, de High Desert Mavericks, naar de play-offs. Ook dit team won de eerste helft van het seizoen en draaien ook nu nog mee om de winst van de tweede helft van het seizoen.  In het jaar dat de club naar Adelanto kwam, won het ook meteen het kampioenschap van de California League. Het zou mooi zijn als ze hun laatste jaar in deze league ook met een kampioenschap konden bekronen. Vorige week besloot Minor League Baseball namelijk dat de Mavericks worden opgeheven. De Texas Rangers nemen hun spelers mee naar de Oostkust en zullen in Fayetteville een nieuw A Advanced team in de Carolina League starten. Juremi blijft met zijn slaggemiddelde rond de .300 hangen. In zijn laatste tien wedstrijden sloeg hij iets minder goed (.282) waarmee zijn gemiddelde daalde naar .302. In 97 wedstrijden maakte hij 11 veldfouten.

Chadwick Tromp
Achter de plaat doet Chadwick Tromp het heel behoorlijk. De Arubaanse catcher van de Daytona Tortugas (A Advanced, Cincinnati Reds) gooide tot nu toe 22 van de 58 lopers uit die een honk probeerde te stelen. Dit komt neer op een percentage van 38%. Niet slecht dus. Ook maakte hij slechts 3 veldfouten in 67 wedstrijden (.997). Maar aan slag wil het dit seizoen niet echt vlotten. Zijn slaggemiddelde staat op een teleurstellende .213. Hoewel hij in zijn laatste tien wedstrijden iets beter sloeg (.243), komt zijn gemiddelde niet boven dat van tien wedstrijden geleden uit.

Stijn van der Meer
Stijn van der Meer doet het na een vliegende start nog steeds behoorlijk. Al snel na zijn debuut in de Gulf Coast League (Rookie), werd Stijn gepromoveerd naar Advanced Rookie niveau. Met de Greenville Astros slaat Stijn momenteel .301 in de Appalachian League.  Zijn spelerspagina geeft aan dat hij een gemiddelde van .329 heeft, maar dat is het gemiddelde van alle wedstrijden van de Gulf Coast League en de Appalachian League bij elkaar opgeteld. Woensdag (31 augustus) sloeg hij 2 uit 4 met een tweehonkslag en twee gescoorde punten tegen de Elizabethton Twins. De Astros wonnen met 6-2. Tot nu toe speelde Stijn alle infieldposities behalve eerste honk. Op korte stop maakte hij drie fouten, maar op de andere posities speelde hij foutloos. De Greeneville Astros zijn inmiddels al uitgeschakeld voor een plek in de play-offs, dus zal Stijn zich tijdig in Nederland kunnen melden voor het EK (vooropgesteld dat hij geselecteerd wordt).

Denzel Richardson
Denzel Richardson speelt dit seizoen in de onafhankelijke Frontier League voor de Evansville Otters. Nadat Denzel na het seizoen 2015 door de Colorado Rockies ontslagen werd, moest hij op zoek naar een andere club. Die vond hij in de Joliet Slammers (ook Frontier League). Maar in de loop van het seizoen werd hij geruild naar de Evansville Otters. Bij de Slammers sloeg hij in 8 wedstrijden .360. Echter na zijn overgang naar Evansville slaat Denzel een stuk minder. In 36 wedstrijden sloeg hij in 133 slagbeurten 32 honkslagen (.241). Er zat in zijn prestaties aan slag een stijgende lijn maar in de wedstrijd van woensdag sloeg hij 0 uit 4 waardoor zijn gemiddelde weer een stukje naar beneden ging. Denzel wordt blijkbaar veel ingezet als aangewezen slagman aangezien hij slechts 6 wedstrijden in het outfield speelde. In die 6 wedstrijden speelde hij foutloos. Ook Denzel’s seizoen zal langer duren dan het reguliere seizoen. De Otters hebben zich ook geplaatst voor de play-offs.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal