Spanje versloeg op de eerste dag van de Italian Baseball Week gastheer Italië.

Honkbal

Spanje verrast Italië in Italian Baseball Week

Spanje verrast Italië in Italian Baseball Week

Spanje versloeg op de eerste dag van de Italian Baseball Week gastheer Italië.

Spanje versloeg op de eerste dag van de Italian Baseball Week gastheer Italië.
Foto: © FIBS

Bij een temperatuur van 35 graden is vanmiddag in het CONI-complex in Tirrenia de Italian Baseball Week begonnen met de wedstrijd Spanje tegen Italië. Ondanks de hitte in de Italiaanse badplaats staat nu al de Italiaanse barometer op storm, want de Azzurri sloegen wel meer (8-6), maar scoorden minder dan de Spanjaarden.

De Spaanse honkballers begonnen de laatste inning van de openingswedstrijd van de Italian Baseball Week met een voorsprong van 3-0, waarna de Italiaanse openingsslagman Mattia Reginato na vier wijd, velderskeus en schijn vanaf drie weliswaar de eer kon redden op een honkslag van Nick Nosti, maar de gevreesde kanonnen Paolo Ambrosino en Giuseppe Mazzanti uitgingen drie slag en een vangbal in het midveld: uitslag 3-1 voor Spanje.

De selecties van Italië en Spanje zijn nog niet definitief en wachten op de komst op het laatste moment van hun profs uit het buitenland. Er zal dus nog het nodige veranderen in de rosters van beide ploegen voor zij op 9 september hun openingswedstrijd op het Europees kampioenschap in Hoofddorp spelen.

Idool

Bij Italië stond echter hun idool Alex Liddi (prof in Mexico) als aangewezen slagman op de tweede plaats van de slagvolgorde na Stefano Desimoni (midvelder) en voor Alex Sambucci (eerste honkman), Federico Celli (rechtsvelder), Alessandro Vaglio (tweede honkman), Juan Carlos Infante (derde honkman), Mattia Mercuri (korte stop), Marco Sabbatani (catcher) en Sebastiano Poma (linksvelder). Behalve Infante zijn dit allemaal geboren en getogen Italiaanse honkballers. De enigen van de startopstelling, die tot een hit kwamen waren Liddi (1), Mercuri (twee hits, waaronder een tweehonkslag) en de 23-jarige Poma (1). Het enige en late punt werd binnengeslagen en -gelopen door invallers.

Als starter voor Italië trad Junior Oberto aan als eerste van vijf pitcher. De enige echte Italiaan vanmiddag op de heuvel was de negentienjarige Ludovico Coveri, eerder dit jaar in de Dominicaanse Republiek actief voor het Rookie League-team van Philadelpgia Phillies , waar hij goed was voor vier strikeouts in twaalf innings binnen acht wedstrijden. Vanmiddag gooide hij de achtste inning bij een verse 3-0 achterstand, maar wist hij verdere tegenpunten te voorkomen.

Slechtste resultaat

Beste pitcher voor Italië vanmiddag was de Dominicaan Fraylin Florian, die als eerste reliever bij een 1-0 achterstand drie innings overeind bleef met drie keer drie slag en slechts één honkslag tegen. Het slechtste resultaat boekte Yomel Rivera, die in de zevende inning twee honkslagen inclusief de homerun door Blake Ochoa tegen kreeg, waardoor de achterstand opliep van 1-0 naar 3-0. De parachutist Nick Pugliese mocht in de negende inning nog de overbodige drie nullen tegen de Spanjaarden maken, waardoor het 3-1 voor Spanje bleef.

Spanje trad in het slagperk aan met Daniel Martinez (midvelder), Oscar Angulo (korte stop), Jesus Golindano (derde honkman), Fernando Martinez (aangewezen slagman), Jesus Ustariz (eerste honkman), Blake Ochoa (catcher), Yancarlo Franco (rechtsvelder), Lesther Galvan (linksvelder), Daniel Sanchez (tweede honkman). Naast de tweepunten-homerun van Ochoa werd het eerste Spaanse punt binnengeslagen door een tweehonkslag van Angulo in de derde inning op het pitchen van starter Oberto. Drie Spaanse pitchers hielden goed stand tegen de Italianen: de eerste vier innings de voormalig HCAW’er Ivan Granados, de volgende vier Leslie Nacar en de negende inning Andres Perez, de enige met een punt tegen. Zondag om 17.00 uur in de middag komen Spanje en Italië elkaar weer tegen in het echte stadion in Florence, waar de entreegelden worden gestort in een fonds voor de getroffen bewoners van het Italiaans aardbevingsgebied. Beide wedstrijden van morgen gaan over slechts zeven innings. Om 20.30 uur speelt Spanje ook nog tegen Tsjechië in hetzelfde stadion.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal