De speelsters van Team Red voor aanvang van de wedstrijd.

All Star Game 2016

All Star Game onbeslist door de regen

All Star Game onbeslist door de regen

De speelsters van Team Red voor aanvang van de wedstrijd.

De speelsters van Team Red voor aanvang van de wedstrijd.
Foto: © Rob Jelsma

Op het moment dat Team Blue in de eerste helft van de vijfde inning van de All Star Game revanche leek te nemen voor de 5-2 nederlaag van vorig jaar, sloeg voor de ploeg van manager Stanley Doney het noodlot toe. De regen kwam met bakken naar beneden en de officials konden niets anders dan de wedstrijd staken. Hierdoor bleef de strijd tussen de beste softbalsters uit de Golden League onbeslist.

Niettemin kende de All Star Game wel degelijk een winnaar. Nathalie Gosewehr bekroonde haar voorlopig laatste seizoen op het hoogste niveau met de titel van Meest Waardevolle Speelster. De speelster van DSS, die in 2002 voor DSC ’74 haar debuut had gemaakt in de hoogste softbalcompetitie en na dit seizoen een sabbatical neemt, opende in de eerste inning de aanval voor Team Red toen zij de tweede pitch van Mariëlle Vleugels over de hekken sloeg.

Nathalie Gosewehr wordt na haar homerun opgewacht door haar ploeggenoten.

Nathalie Gosewehr wordt na haar homerun opgewacht door haar ploeggenoten.
Foto: © Rob Jelsma

Een inning later bracht ze nog eens twee punten binnen toen ze met een honkslag Karin Tuk (vier wijd) en Myrthe Smid (honkslag) over de thuisplaat stuurde. Gosewehr (2 uit 3) vond vanmiddag op Sportpark De Paperclip haar gelijke in Dinet Oosting. De catcher van Team Blue had in de eerste inning met een tweehonkslag voor het eerste punt van haar ploeg gezorgd. In de derde inning zorgde Oosting met haar solohomerun voor de gelijkmaker.

Helpende hand

Uiteindelijk kreeg Team Red de helpende hand van Pluvius. Want op het moment dat de aanval van Team Blue in de vijfde inning ontplofte, maakte de slechte weersomstandigheden een einde aan de wedstrijd. Even daarvoor hadden eerst Shareday Christina, Sophie Bugter en Sandy Lauwers de nieuwe pitcher Leonella Elizabeth met honkslagen onder vuur genomen. Daarmee verkleinden zij de inmiddels tot 5-3 opgelopen achterstand met één punt. Een tweehonkslag van Fiana Finau bracht Team Blue vervolgens zelfs aan de leiding: 5-6.

Virginie Anneveld slaat raak voor Team Red.

Virginie Anneveld slaat raak voor Team Red.
Foto: © Rob Jelsma

Een nieuwe zware regenbui maakte hierna dat plaatscheidsrechter Patrick Reus uiteindelijk moest besluiten de wedstrijd bij twee uit in de eerste helft van de vijfde inning en met loopsters op het tweede en het derde honk definitief te staken. Doordat er nog geen vijf volledige innings waren gespeeld, kon de wedstrijd niet geldig worden verklaard en moet de All Star Game het dit jaar doen zonder winnaar.

Aanvallend

In de vijf slagbeurten kwam Team Blue tot elf honkslagen, waaronder drie voor Terrasvogels-speelster Fiana Finau (3 uit 3). Ook Kimberly Jones (2 uit 3) deed voor Team Blue aanvallend een duit in het zakje. Zij scoorde in de eerste inning het eerste punt en zorgde met een tweepitter in de tweede inning ook voor de tweede run. Pitchers Mariëlle Vleugels (3-4-3-0) en Daniëlle Bonnet (0-0-3-1) namen elk twee innings voor hun rekening.

Voor Team Red namen achtereenvolgens Kirsten Scheele (2-0-5-1), Svenja de Lincel (0-0-2-0) en Leonella Elizabeth (0-1-4-1) plaats op de heuvel. Ook Scheele en De Lincel gooiden elk twee innings. In vier innings produceerde Team Red zes honkslagen.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in All Star Game 2016