All Star Game 2016

Karin Tuk opnieuw winnares Homerun Derby

Karin Tuk opnieuw winnares Homerun Derby

De deelneemsters aan de Homerun Derby (vlnr): Kimberly Jones, Maxime van Dalen, Karin Tuk en Dinet Oosting.

De deelneemsters aan de Homerun Derby (vlnr): Kimberly Jones, Maxime van Dalen, Karin Tuk en Dinet Oosting.
Foto: © Rob Jelsma

Voor het tweede jaar op rij is Karin Tuk winnares geworden van de Homerun Derby. Voorafgaand aan de tweede editie van de All Star Game van de Golden League versloeg de speelster van Oolders Omaco Sparks Haarlem vandaag in de finale haar ploeggenote Maxime van Dalen. Beide speelsters kwamen in Utrecht tot zestien homeruns.

De jaarlijkse All Star Game op Sportpark De Paperclip in Utrecht ging vandaag om 11.00 uur van start met de Homerun Derby tussen vier van de beste slagvrouwen uit de Golden League. Grote favoriet voor de titel was Karin Tuk, die al sinds 2012 de Homerun Queen is in de Nederlandse competitie. Om haar titel te verdedigen moest zij het opnemen tegen Maxime van Dalen (Oolders Omaco Sparks Haarlem), Kimberly Jones (Terrasvogels) en Dinet Oosting (FysioExpert Olympia Haarlem).

Karin Tuk krijgt de prijs als winnaar van de Homerun Derby uitgereikt door KNBSB-directeur Bart Volkerijk.

Karin Tuk krijgt de prijs als winnaar van de Homerun Derby uitgereikt door KNBSB-directeur Bart Volkerijk.
Foto: © Rob Jelsma

De speelster van regerend kampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem opende de wedstrijd, waarin iedere slagvrouw 2 1/2 minuut kreeg om zoveel mogelijk homeruns te slaan, met vijf homeruns. Dat aantal wist haar ploeggenote Maxime van Dalen hierna te evenaren. Nadat Terrasvogels-speelster Kimberly Jones de bal drie keer over de omheining van het softbalveld had geslagen, nam Dinet Oosting de leiding in de wedstrijd over. De speelster van het Nederlands Koninkrijksteam kwam zelfs tot zes homeruns in de eerste ronde.

Recordaantal

In de tweede ronde streden de drie beste speelsters om twee finaleplaatsen. Nu bleek Van Dalen de sterkste. Zij joeg een recordaantal van acht ballen over de hekken, terwijl koploopster Oosting bleef steken op twee homeruns. Met zeven homeruns in de tweede ronde werd Tuk, naast Van Dalen, de tweede finalist. Ook vorig jaar ging de finale tussen twee speelsters van Sparks Haarlem. Toen plaatsten Tuk en Chantal Versluis zich voor de eindstrijd.

Vandaag bleek in de finale Tuk opnieuw de sterkste. Viermaal verdween in deze ronde haar bal aan de andere kant van het hekwerk op het Sportpark De Paperclip. Daarmee kwam haar totaal op zestien, evenveel als een jaar geleden. Ook Van Dalen sloeg vandaag zestien homeruns. Maar in de eindstrijd bleef ze steken op drie hekklappen. Daarmee prolongeerde de catcher van Sparks Haarlem haar titel tijdens de Homerun Derby en mocht ze de onderscheiding in ontvangst nemen uit handen van KNBSB-directeur Bart Volkerijk.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in All Star Game 2016