Dashenko Ricardo mocht de onderscheiding in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler.

FIBT 2016

Persoonlijke prijzen voor Ricardo en Cordemans

Persoonlijke prijzen voor Ricardo en Cordemans

Dashenko Ricardo mocht de onderscheiding in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler.

Dashenko Ricardo mocht de onderscheiding in ontvangst nemen voor de Meest Waardevolle Speler.
Foto: © France International Baseball Tournament

Pitcher Rob Cordemans en catcher Dashenko Ricardo hebben na afloop van de door het Nederlands Koninkrijksteam gewonnen finale een persoonlijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Ricardo werd op de slotdag van het France International Baseball Tournament uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Ricardo bleek in het Franse Sénart belangrijk voor Oranje. Zowel in de groepswedstrijd tegen Duitsland als in de gewonnen finale werd hij uitgeroepen tot Man of the Match. De speler van Curaçao Neptunus kwam in drie van de vier wedstrijden van Oranje als catcher uit. Daarin kwam hij tot zeven honkslagen (.583), waaronder de solohomerun in de finale. Hij sloeg zeven punten over de thuisplaat en scoorde vier runs.

Met zijn onderscheiding is Ricardo de opvolger geworden van Kalian Sams, die twee jaar geleden tijdens de eerste editie van het France International Baseball Tournament werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De profhonkballer uit Den Haag kwam deze week tot een slaggemiddelde van .364 met vijf binnengeslagen punten en één homerun.

Beste pitcher

Rob Cordemans bekroonde zijn internationale rentree met de prijs voor de beste pitcher. De 41-jarige veteraan van L&D Amsterdam werd gisteren in de wedstrijd tegen Frankrijk winnend pitcher. Hij gooide in vier innings zeven keer drie slag en stond slechts één honkslag en geen enkel punt toe. Ook tijdens de vorige editie ging de prijs voor beste pitcher naar een speler uit het Nederlands Koninkrijksteam. Toen mocht Diegomar Markwell die onderscheiding in ontvangst nemen.

Bastien Dagneau zorgde op de slotdag in Sénart toch nog voor Frans succes. Nadat hij eerder op de dag zijn ploeg naar de eerste winst en alsnog de derde plaats had geleid, werd hij bij de prijsuitreiking uitgeroepen tot beste slagman. Dagneau kwam in vijf wedstrijden als buitenvelder en aangewezen slagman tot tien honkslagen (.667), zes binnengeslagen punten en zes gescoorde runs. Daarmee nam hij de titel over van zijn ploeggenoot Maxime Lefevre, die twee jaar geleden met negen hits (.642) werd gekroond tot beste slagman.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in FIBT 2016