Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.

Honkbal

Smith sluit seizoen opnieuw af als Player of the Year

Smith sluit seizoen opnieuw af als Player of the Year

Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.

Curt Smith ontvangt een onderscheiding als Saltdogs Player of the Year.
Foto: © Lincoln Saltdogs

Curt Smith heeft zijn zeer succesvol verlopen profseizoen in dienst van Lincoln Saltdogs afgesloten. Voor het tweede jaar op rij werd de honkballer van Curaçao uitgeroepen tot Saltdogs Player of the Year. Bovendien sloeg hij een recordaantal homeruns en werd hij gekozen als American Association Postseason All Star.

Curt Smith was dit jaar begonnen aan zijn vierde seizoen bij Lincoln Saltdogs. Voor het tweede jaar was hij bij deze club ploeggenoot van de Curaçaose pitcher Shairon Martis. De club van de twee spelers uit het Nederlands Koninkrijksteam sloot vandaag het seizoen in de American Association af.

Tot gisteren hadden de honkballers van Lincoln Saltdogs nog een theoretische kans op een plaats in de Play-Offs, maar vlak voor de start van hun voorlaatste reguliere wedstrijd hoorden zij dat concurrent Sioux City Explorers zich met winst ten koste van de club uit Lincoln had geplaatst voor de volgende ronde.

Laatste wedstrijd

In een met bijna 8.500 toeschouwers gevuld CHS Field speelde Curt Smith zijn laatste wedstrijd voor Saltdogs van het seizoen. Hij kwam in de wedstrijd tegen koploper St. Paul Saints in vijf slagbeurten tot drie hits, waaronder een tweehonkslag. Na twee innings keek Lincoln Saltdogs al tegen een 6-0 achterstand aan, maar door onder meer een grandslam-homerun van Luis Alen werd de wedstrijd alsnog met 8-7 gewonnen.

Zonder de hulp van Smith verloor Lincoln Saltdogs vandaag wel de laatste wedstrijd van het seizoen. St. Paul Saints scoorde punten in de achtste en negende inning om de winst met 5-4 naar zich toe te trekken.

Player of the Year

Eerder al reikte de Amerikaanse profclub onderscheidingen uit aan zijn beste spelers. Dat gebeurde op vrijdag 27 augustus tijdens de vierde inning van de wedstrijd tegen eveneens St. Paul Saints in het Haymarket Park. Voor het tweede jaar op rij werd Smith uitgeroepen tot Saltdogs Player of the Year. In zijn vierde seizoen voor Lincoln Saltdogs kwam de honkballer uit Curaçao tot 104 honkslagen (.331), waaronder zeventien homeruns. Smith leidde zijn team in onder meer gescoorde punten (50), tweehonkslagen (17), homeruns (17) en binnengeslagen punten (60).

Met zijn slaggemiddelde bezet Smith de zesde plaats in het klassement van de American Assosciation. Zijn zeventien homeruns is zelfs het hoogste aantal dat hij ooit in één profseizoen sloeg. Vorige week werd Smith daarmee één van de twee spelers van Lincoln Saltdogs die werden uitgeroepen tot American Association Postseason All Star. Eerder dit seizoen verdiende Smith al voor het eerst een uitnodiging voor de All Star Game en werd hij bovendien winnaar van de jaarlijkse Homerun Derby.

Gemist

Ook de Curaçaose pitcher Shairon Martis kende een goed seizoen in zijn tweede jaar bij Lincoln Saltdogs. Hij leidde zijn team in aantal overwinningen (9) en kwam in 121 1/3 innings tot 93 keer drie slag. Zijn verdiende puntengemidelde van 3.34 was goed voor een negende plaats in de American Association.

Bij Lincoln Saltdogs keerde gisteren ook de Franse international René Leveret terug in de line-up. Hij speelde gisteren en vandaag zijn eerste wedstrijden sinds hij op 17 augustus gebleseerd op de disabled list was beland. De honkballer uit Sint-Maarten werd node gemist door de nationale ploeg van Frankrijk, dat afgelopen week tijdens het France International Baseball Tournament niet verder was gekomen dan een derde plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal